Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Christelijke vluchtelingen Duitsland slachtoffer van geweld

in Nieuws

Volgens een onderzoek van de Duitse tak van Open Doors zijn christelijke vluchtelingen op grote schaal slachtoffer van geweld en bedreigingen. Dat meldt de Duitse krant Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ). De organisatie verzamelde 231 gevallen van mensenrechtenschending onder christelijke Duitse vluchtelingen.

Volgens directeur Markus Rode van Open Doors-Duitsland is het onderzoek slechts “het topje van de ijsberg”. Hij sprak over een klimaat van “angst en paniek”.

De 231 respondenten van het onderzoek komen grotendeels uit Irak, Afghanistan en Syrië. 199 ondervraagden waren bekeerlingen. 204 personen gaven aan dat zij vanwege hun religieuze overtuiging worden lastig gevallen. Drie van de vier ondervraagden zei meer dan eens geconfronteerd te zijn met discriminatie of geweld. De helft gaf aan (ook) door beveiligingspersoneel te zijn aangepakt.

De situatie van christelijke vluchtelingen in Duitsland is al door meerdere organisaties ter sprake gesteld. De organisatie Aktion für verfolgte Christen und Notleidende (AVC) stelde dat in Duitsland tot zo’n 40.000 vluchtelingen op grond van hun religieuze overtuiging worden vervolgd.

Bron: FAZ

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

150e wake bij uitzetcentrum voor gedetineerde vluchtelingen

150e wake bij uitzetcentrum voor gedetineerde vluchtelingen

'We willen deze vluchtelingen laten merken dat we ze niet vergeten'

vluchtelingen 5 april 2018
Nog steeds verdrinken mensen voor de kust van Europa

Nog steeds verdrinken mensen voor de kust van Europa

Makers documentaire ‘De deal’ roepen op tot actie

vluchtelingen 21 maart 2018
Dit is de trailer van een nieuwe film over paus Franciscus

Dit is de trailer van een nieuwe film over paus Franciscus

‘Pope Francis - A Man of His Word’ van de beroemde cineast Wim Wenders gaat 18 mei in première

Gert-Jan Schaap

paus 14 maart 2018