Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Christelijke partijen niet naar seksles Goedele Liekens

in Geloven

De fracties van CDA, ChristenUnie en SGP gaan niet naar een les over seksuele voorlichting die donderdag door de Vlaamse seksuoloog Goedele Liekens in de Tweede Kamer wordt gegeven.

Interactieve les
PvdA-Kamerlid Ypma en haar SP-collega Siderius vroegen enkele weken geleden aan Rutgers, het Nederlandse kenniscentrum over seksualiteit, naar de Tweede Kamer te komen voor een gesprek over seksuele voorlichting op scholen. Het kenniscentrum opperde het idee om de Vlaamse seksuologe Goedele Liekens een interactieve les te laten geven aan de Kamerleden. De les heeft vooral als doel te laten zien hoe jongeren hun weerbaarheid kunnen vergroten.

Poppenkast
De meeste fracties zijn morgen aanwezig. De christelijke niet. Ze hebben geen behoefte aan platvloersheid. Volgens SGP-Kamerlid Roelof Bisschop hoort de discussie op scholen thuis. “Vanuit een verwondering over het mooie ervan. Niet op een platvloerse en banale manier.” Ook ChristenUnie-Kamerlid Eppo Bruins heeft geen trek in een seksles, waarvoor wél grote belangstelling is van de media. “Een poppenkast met camera's en Goedele Liekens, dat vind ik niks. Het is een onderwerp waar serieus over gedebatteerd moet worden”.

Bron: Algemeen Dagblad

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Voor burgemeester Jos Wienen is geloof en politiek een goede combi

Voor burgemeester Jos Wienen is geloof en politiek een goede combi

‘Mensen vragen mij weleens of ik geen predikant had moeten worden’

Advocaat Asia Bibi gevlucht naar Nederland

Advocaat Asia Bibi gevlucht naar Nederland

Diverse politieke partijen willen ook Asia onderkomen bieden in Nederland

5 november 2018
Echtgenoot Asia Bibi vraagt Groot-Brittannië om asiel

Echtgenoot Asia Bibi vraagt Groot-Brittannië om asiel

Huidige situatie te gevaarlijk

5 november 2018