Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Britse publieke omroep BBC is ’te christelijk’

Etnische minderheden moeten beter aan bod komen

in Mediatips

De Britse publieke omroep BBC is te christelijk geïnspireerd in zijn religieuze productie. Dat blijkt uit een intern beoordelingsrapport van de British Broadcasting Corporation (BBC), waarin wordt benadrukt dat de omroep de etnische minderheden beter aan bod moet laten komen.

Volgens een rapport van Aaqil Ahmed, hoofd religie- en ethiekdivisie van de omroep, komt de christelijke invalshoek bij de BBC ruimer aan bod dan andere godsdiensten. Ten behoeve van het evenwicht van de zenders zou er meer aandacht moeten komen voor moslim-, hindoe en Sikh-religie.

Tony Hall, directeur-generaal van de omroep, zou op basis van het rapport een antwoord formuleren. Ibrahim Mogra, hoofd van de Muslim Council of Britain, suggereerde dat de omroep mogelijk koranonderricht voor jongeren of het vrijdaggebed in de moskee zou kunnen programmeren. Hij benadrukte echter dat daarvoor niet aan de christelijke zendtijd hoeft te worden geraakt.

Bron: Telegraph

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Luther spijkerde nooit stellingen aan een kerkdeur

Luther spijkerde nooit stellingen aan een kerkdeur

Nieuwe biografie ontkracht mythes rond kerkhervormer (recensie)

Gert-Jan Schaap

jodendom
Jaarquiz: Dit was 2016!

Jaarquiz: Dit was 2016!

Het jaar in twintig uitspraken

politiek en...
Op zoek naar de vergeten volken van het Midden-Oosten

Op zoek naar de vergeten volken van het Midden-Oosten

Van Nablus naar Ninevé: Aflevering 2 bij de Mandeeërs

christendom

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans