Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Andries Knevel schrijft boek over paus Franciscus

in Nieuws

EO-presentator Andries Knevel schrijft aan een boek over paus Franciscus. Dat meldde hij dinsdag via zijn Twitteraccount. Aanleiding voor zijn schrijven zijn de reizen die hij naar Italië maakte, voor de vierdelige EO-serie over paus Franciscus.

“Het boek is een dagboek waarin ik verslag uitbreng van mijn zoektocht naar het geheim van de paus”, zegt Knevel. “Hierin beschrijf ik niet alleen de feiten, maar reflecteer ik ook op mijzelf”.

Geheim van de paus
Sinds half maart reisde Knevel naar Umbrië, Rome en Zuid-Italië, om meer over de paus te weten te komen. Franciscus’ mededogen met de zwakkeren en zijn pleidooi voor vrede en verzoening maken van hem een wereldleider die gerespecteerd wordt door vriend en vijand. “In drie jaar tijd keerde hij het negatieve beeld van de Katholieke kerk om en luistert iedereen met veel waardering naar hem”, zegt Knevel.

Het boek over het geheim van de paus zal in september verschijnen bij uitgeverij Boekencentrum.
Klik hier om 'Het geheim van de paus' alvast te bestellen.

Lees ook: 'Andries Knevel zoekt de paus'

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

De paus en de postzegel

De paus en de postzegel

Hoe vier je de oecumene?

kerk
‘Deze paus heeft mij erg in verwarring gebracht’

‘Deze paus heeft mij erg in verwarring gebracht’

Andries Knevel presenteert 'In de ban van de Paus'

Andries Knevel

paus
Andries Knevel komt op voor paus in RTL Late Night

Andries Knevel komt op voor paus in RTL Late Night

Andries Knevel zat gisteravond aan tafel bij RTL Late Night om te vertellen over zijn nieuwe programma 'In de ban van de paus'. "De Rooms-Katholieke...

Andries Knevel

paus