Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Verwondering over snelgroeiende kerk Veenendaal

"Hier mag je zijn wie je bent. Jezus houdt toch wel van je."

in Nieuws

De Veenendaalse kerk Mozaiek0318 stroomt wekelijks vol met duizenden gelovigen, schreef het AD maandag. Het dagblad deed verslag van de zondagse samenkomsten, en bevroeg stichter en voorganger Kees Kraayenoord naar het geheim van zijn kerk.

Geheim
"Ik weet niet wat het geheim is," zegt Kraayenoord. "Als ik dat wist, zou ik het geheim overal verklappen. Dan zouden de kerken snel weer vol zitten." De kerkgangers komen wekelijks bij elkaar in de Basiliek in Veenendaal, een zalencomplex waar ruimte voor 2000 personen is.

Jezelf zijn
“Je welkom voelen heeft in elk geval te maken met het geheim van Mozaiek0318", zegt Kraayenoord tegenover het AD. “Wie je ook bent, wat je ook doet, welke achtergrond je ook hebt, hier mag je zijn wie je bent. Jezus houdt toch wel van je. Dat is wat we willen uitstralen. Niet als een vormpje, maar met heel ons hart en ziel erbij”.

'Beetje Ziggo Dome'
“Een beetje Ziggo Dome, lijkt het wel”, schrijft het AD over de bijeenkomst. “Op het podium begeleidt een band onder een uitbundige lichtinstallatie gezongen christelijke liederen. Er wordt geschakeld tussen drie enorme videoschermen. Om één uur stroomt De Basiliek leeg, alsof er een drukke EO-jongerendag is gehouden.”.

Bron: Algemeen Dagblad

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Schrijver Johan Lock te gast in ‘EO Onderweg’

Schrijver Johan Lock te gast in ‘EO Onderweg’

‘Ik ben helemaal klaar met kerken die continu ‘namens God’ praten’

19 mei 2018
De zondag van een blije kerkganger

De zondag van een blije kerkganger

Blog van Andries Knevel

Andries Knevel

Wat betekent de uitbreiding van Mozaïek0318 voor lokale kerken?

Wat betekent de uitbreiding van Mozaïek0318 voor lokale kerken?

'Megakerken bieden een plek voor potentiële afhakers'

Tirza van der Graaf

16 mei 2018

Zo verduurzaam je je kledingkast

11 leuke en makkelijke tips om mee aan de slag te gaan