Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Tom Mikkers stopt als voorman van de Remonstranten

in Nieuws

Algemeen secretaris van de Remonstrantse Broederschap Tom Mikkers heeft zaterdag aangekondigd dat hij komende zomer zijn taken neerlegt. Dat liet hij weten tijdens een ledenbijeenkomst, zo meldt Trouw.

Na een jeugd als misdienaar en koorknaap in de Katholieke kerk in Boekel werd Tom Mikkers lid van de Remonstrantse Broederschap. De theoloog zwaaide sinds 2008 de scepter binnen het kleine kerkgenootschap, waar vrijwel alles betwijfeld mag worden.

Geloofstwijfel
Hoewel Tom die twijfel zelf niet kent, vindt hij het wel belangrijk om geloof te relativeren: "We moeten het niet te zwaar maken. Geloof moet mensen tot bloei brengen en op weg helpen. Het moet niet iets zijn wat hen terneerdrukt. Geloof moet verbinding brengen, geen scheiding", zo vertelde hij eerder in het EO-programma 'Onderweg'.

Kerkgroei
De remonstranten hebben op dit moment 5000 leden en 'vrienden' verspreid over veertig gemeenten. Achttien gemeenten daarvan zijn volgens de vertrekkend kerkleider het afgelopen jaar gegroeid. Het officiële afscheid vindt 4 juni plaats in Utrecht.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Meer over

Lees ook

Tom Mikkers naar Evangelische Omroep

Tom Mikkers naar Evangelische Omroep

Remonstrants theoloog gaat programma's maken

christelijke...
Reclame maken voor God

Reclame maken voor God

Preek van de week

remonstranten
Popsongs in de kerkdienst

Popsongs in de kerkdienst

Zondag 31 mei klinken voor de eerste keer bij de Remonstranten in Dordrecht tijdens de dienst popsongs. De gekozen nummers hebben met elkaar gemeen...

remonstranten

Zo vier je de veertigdagentijd met kinderen

Maak een 'kijktafel' – en 8 andere tips