Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Theologiestudenten Oxford mogen christendom 'laten vallen'

in Nieuws

De Universiteit van Oxford, een van de oudste universiteiten ter wereld, heeft een grote verandering in zijn 800-jarige traditie doorgevoerd. Na het eerste leerjaar mogen theologiestudenten vanaf nu de studie van het christendom vervangen voor een alternatieve studie, zo meldt CBN News.

In plaats van de studie van het christendom kunnen studenten nu kiezen voor onderwerpen als het feminisme, het boeddhisme, de islam of zelfs mystiek. “We merken dat de studenten veel verschillende achtergronden en interesses hebben", zegt Johannes Zachhuber, bestuursvoorzitter van de theologische faculteit.

Christelijk belang
Andrea Minichiello van Christian Concern, een Londense organisatie die opkomt voor christenen in het seculariserende Engeland, is niet blij met de verandering. “De grondleggers van de universiteit geloofden dat de waarheid kostbaar is, en dat deze werd gevonden in het streven naar theologie, waarvan we begrepen dat het de studie van het christendom was”.

Religie in Engeland
Volgens Zachhuber is de verandering een gevolg van de manier waarop religie aan het veranderen is in het Verenigd Koninkrijk. "De dominantie van de Church of England is achteruit gegaan, maar tegelijkertijd is religie niet verdwenen. We willen studenten bieden wat voor hen interessant is, en dat is in de afgelopen 30 jaar erg veranderd", aldus Zachhuber. aldus Zachhuber.

Bron: CBN News
Beeld: Pixabay

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Christendom domineert nog steeds – op het platteland

Christendom domineert nog steeds – op het platteland

Religieuze diversiteit vooral in de grote steden

Willem Bikker

‘Verbaasd hoe archeologie strookt met de Bijbel’

‘Verbaasd hoe archeologie strookt met de Bijbel’

National Geographic duikt in het leven van Jezus

Willem Bikker

Israël
Reclameblog: commercial is compliment voor de doop

Reclameblog: commercial is compliment voor de doop

Samsung belooft je de hemel met de Galaxy S8

Willem Bikker

secularisatie

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans