Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Rikko Voorberg: ‘Hoerenlopen niet verbieden’

Amsterdamse predikant is tegen Frans besluit om hoerenlopers te bestraffen

in Mediatips

Frankrijk pakt niet de prostituee, maar de hoerenloper aan. Woensdag besloot de Assemblee dat klanten van prostituees een boete krijgen verplicht op cursus moeten. Rikko Voorberg, predikant van de Amsterdamse Popupkerk is het niet eens met de beslissing.

“De overheid moet niet proberen om de moraal voor te leggen. Dat kun je niet vastleggen in een wet”, zei Voorberg in het Radio 1-programma Dit is de Dag. Volgens de Franse Tweede Kamer staat betalen voor seks gelijk aan “het aantasten van de menselijke waardigheid”.

"Juist als dominee vind ik dat de overheid niet betuttelend mag zijn. De kerk mag een hoge moraal voorhouden, maar dat is niet de taak van de overheid. Je kunt geen wet maken op basis van 'seks moet uit liefde gebeuren'. Als je als overheid gaat opvoeden, overspeel je je hand."

Bron: Dit is de Dag

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Houdt God ook van vrouwen?

Houdt God ook van vrouwen?

Hilligje Kok-Bisschop uit Staphorst wil meer rechten voor vrouwen in de kerk. Documentairemaker Emile Rouveroy volgde haar in haar zoektocht en maakte...

Dit is de dag
Amsterdamse dominee duikt de kroeg in

Amsterdamse dominee duikt de kroeg in

Ds. Margrietha Reinders gaat het liefst de kerk uit en de kroeg in. Om te doen wat Jezus ook deed: op te zoeken wie God niet kent.

Dit is de dag
'Het geheim van geluk: Dingen uit handen kunnen geven'

'Het geheim van geluk: Dingen uit handen kunnen geven'

Trouw-columnist en geestelijk verzorger Jean-Jacques Suurmond over ouder worden

christelijke...

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans