Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

NBG houdt Elfstedentocht rond Samenleesbijbel

Kinderen ervaren hoe bij elke stad een bijbelverhaal tot leven komt

in Geloven

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) organiseert op 28 mei de Elfstedentocht met de Samenleesbijbel. Op de route van de Elfstedentocht ervaren kinderen hoe bij elke stad een bijbelverhaal tot leven komt. "Als je aan de Elfstedentocht denkt, denk je aan beweging en actie. En dat past goed bij de Samenleesbijbel", aldus Mark Koelewijn, regiocoördinator bij het NBG.

Relevantie van de Bijbel
Op meer dan elf plekken in Friesland volgen kinderen met hun (groot)ouders interactieve activiteiten, gebaseerd op de Samenleesbijbel. “Als Nederland Bijbelgenootschap willen we de Bijbel dichtbij brengen,” aldus Koelewijn. “Met dit evenement helpt het NBG ouders en opvoeders om hun kinderen de relevantie van de Bijbel te laten ervaren.”

Bijbel en omgeving
In elke stad op de route wordt de link gelegd tussen de Bijbel en de omgeving. Zo kunnen kinderen op een Friese stelpboerderij middenin de weilanden van Hijlaard ervaren hoe het is om zoals David schaapherder te zijn. (Groot)ouders en kinderen worden aangemoedigd om met elkaar in gesprek te gaan en de dag zo veel mogelijk samen te beleven. Na afloop van de Elfstedentocht kunnen ze thuis verder aan de slag gaan met de Samenleesbijbel.

De Elfstedentocht met de Samenleesbijbel wordt georganiseerd door tientallen vrijwilligers van het Nederlands Bijbelgenootschap, en ook lokale kerken helpen mee. De activiteiten zijn bedoeld voor kinderen van zeven tot twaalf jaar.

Bron: NBG

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Gouden tips voor meisjes- en jongensvaders

Gouden tips voor meisjes- en jongensvaders

'Geef je zoon ruimte, maak je dochter belangrijk'

Ik wil graag dat mijn dochter meer met God bezig is

Ik wil graag dat mijn dochter meer met God bezig is

Blog van Eline Hoogenboom

Eline Hoogenboom

geloofsopvoeding 14 juni 2018
Mijn tienerdochter wil aan het avondmaal

Mijn tienerdochter wil aan het avondmaal

Blog van Corjan Matsinger

Corjan Matsinger

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’