Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Nationale Gebedsdag voor België

Gebedsnetwerken België brengen bidders en aanbidders bijeen

in Geloven

Het Gebedsnetwerk van VVP, het Gebedsplatform Vlaanderen, en Pray4Belgium organiseren op zaterdag 23 april een nationale gebedsdag. Het doel van de dag is om alle bidders en aanbidders in het land bijeen te brengen.

Gods stem verstaan
"Het initiatief is een vervolg van wat we al vier jaar doen”, zegt Ignace Demaerel, coördinator van het Gebedsnetwerk. “Waar tijdens eerdere edities ook veel ruimte was voor ontmoeting, ligt dit jaar de nadruk op gebed.” Voorafgaand aan de gebedsdag wordt ook de oproep gedaan om drie dagen te vasten, om op die manier Gods stem duidelijker te verstaan. Ook tijdens de gebedsdag zal er gevast worden.

Gebedspunten
Specifieke gebedspunten voor de dag zijn nog niet bepaald. “De aanslagen in Zaventem en Brussel zullen zonder enige twijfel naar voren komen. Maar we staan open voor hoe de Heilige Geest ons leidt”, zegt Demaerel.

De gebedsdag vindt plaats in de Vineyard gemeente in Brussel en bestaat uit twee blokken van drie uur, met ruimte voor muzikale aanbidding, voorbede en gebed. Iedereen is welkom tijdens de bijeenkomst, waar zowel Nederlands, Engels, als Frans wordt gesproken.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Meer over

Lees ook

4 inspirerende gebeden voor biddag

4 inspirerende gebeden voor biddag

Gebeden van Martin Luther King, St Patrick en Moeder Teresa

Biddag: 4 hardnekkige misverstanden over bidden

Biddag: 4 hardnekkige misverstanden over bidden

Met een tip uit de Bijbel hoe je bidden wél volhoudt

Reinier Sonneveld

‘Alleen christenen begrijpen niet dat Christus geweldloos was’

‘Alleen christenen begrijpen niet dat Christus geweldloos was’

10 citaten van Gandhi, die 70 jaar geleden werd vermoord

Gert-Jan Schaap

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans