Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Maleisiër mag zich tot christendom bekeren

Rechtbank oordeelt dat islamitisch geloof niet permanent hoeft te zijn

in Nieuws

Het hooggerechtshof in de Maleisië heeft vorige week uitgesproken dat de bekering van kinderen tot de islam niet permanent hoeft te zijn. Dat meldt Christianity Today. Het vonnis in het overwegend islamitische land wordt door de plaatselijke kerkgemeenschappen en mensenrechtenorganisaties als baanbrekend beschouwd.

Aanleiding
De Maleisische rechtbank boog zich over de herbekering van de 41-jarige Rooney Rebit die zich op zijn tiende tot de islam had bekeerd. Het feit dat Rebit op het moment van zijn bekering tot de islam nog tiener was, was een belangrijk argument in het vonnis. De rechtbank bestempelde het als legitiem om terug te keren naar zijn oorspronkelijke geloof. "Hij is vrij om zijn recht op godsdienstvrijheid uit te oefenen, en hij koos het christendom”, oordeelde de rechter.

Doorbraak
De Maleisisische Raad van Kerken spreekt over een doorbraak en roept de overheid op om dit eerlijke en correcte oordeel nu ook te respecteren en de vrijheid van godsdienst, met de daarmee verbonden grondwettelijk vastgelegde rechten en vrijheden voor alle burgers te respecteren.

Bron: Christian Today

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Waarom is God niet oneindig grappig?

Waarom is God niet oneindig grappig?

‘God geeft reden tot een gelukzalige ironie’

Marinus de Jong

‘Een verdeeld christendom maakt God ongeloofwaardig’

‘Een verdeeld christendom maakt God ongeloofwaardig’

‘Juist die eenheid is voor de geloofwaardigheid essentieel’

Marinus de Jong

Is geloven in God goed voor je?

Is geloven in God goed voor je?

Of kun je geloof maar het beste zo snel mogelijk achter je laten?

Marinus de Jong

Zo verduurzaam je je kledingkast

11 leuke en makkelijke tips om mee aan de slag te gaan