Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Lizzy (5) ziet paus voor ze helemaal blind is

Paus zegent meisje dat gezichtsvermogen langzaam verliest

in Nieuws

Lizzy Meyers, een 5-jarig meisje uit Amerika, heeft een zeldzame erfelijke ziekte waardoor ze haar gezichtsvermogen langzaam verliest. Samen met haar ouders maakte ze een lijstje met dingen en personen die ze nog wil zien. Haar grootste wens kwam woensdag uit: ze ontmoette paus Franciscus.

Syndroom van Usher
Lizzy zelf weet nog niet dat ze aan het syndroom van Usher lijdt en dat ze op den duur helemaal doof en blind zal worden. Maar nadat de diagnose was gesteld besloten haar ouders haar nog zoveel mogelijk bijzondere dingen te laten zien.

Ontmoeting
Samen met haar ouders stond Lizzy woensdag vooraan in het publiek bij het Vaticaan. Tijdens de ontmoeting overtrof paus Franciscus haar grote wens: Hij kuste het meisje op haar voorhoofd en bad voor haar ogen.

“Ik wil dat ze zo lang mogelijk een normaal leven kan leiden”, zei moeder Christine Myers tegen persbureau AP. “Er komt een tijd dat ik haar moet vertellen dat ze ziek is, maar dat stel ik zolang mogelijk uit.”

Foto: Youtube

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Rappende priester Sweet Paul

Keniaanse katholieke kerk schorst rappende priester

‘Ik breng jongeren naar Christus’

katholieke kerk 27 juni 2018
Wordt abortus legaal in het geboorteland van de paus?

Wordt abortus legaal in het geboorteland van de paus?

‘Abortus ligt hypergevoelig’

Gert-Jan Schaap

ethisch dilemma 13 juni 2018
Italiaanse priester vindt € 36.000 in biechtstoel

Italiaanse priester vindt € 36.000 in biechtstoel

Achtergelaten door een genereuze weldoener, of door een crimineel met spijt?

katholieke kerk 11 juni 2018

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’