Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Kerken slaan handen ineen voor renovatie Heilig Grafkerk

Samenwerking is tevens poging om relaties tussen christelijke denominaties te versterken

in Christelijk Nieuws

De leiders van de Katholieke, Armeense en Orthodoxe kerk in Israël hebben zich verenigd voor de renovatie van de Heilig Grafkerk. Dat meldt The Christian Times. Samen leveren de kerken een financiële bijdrage voor de restauratie van de graftombe, waarvan men vermoedt dat Jezus er begraven lag.

Noodzakelijk
De werken zijn noodzakelijk omdat er al tweehonderd jaar geen ingrepen plaatsvonden, terwijl er ernstige schade is toegebracht door de onophoudelijke stroom pelgrims en toeristen die het graf bezoeken. De werken moeten tegen 2017 voltooid zijn.

Verzoening
Naast de wens om het christelijke erfgoed te herstellen, wordt de gezamenlijke ondersteuning ook gezien als een poging om de relaties tussen de drie denominaties te versterken. Regelmatig vielen gelovigen elkaar aan en verstoorden zij elkaars gebeden of rituelen in de Grafkerk.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons