Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

‘Kerkelijke websites verleiden te weinig’

‘Kerk-zijn online’ organiseert workshops over online media voor kerken

in Mediatips

In mei en juni organiseert Kerk-zijn online een nieuwe serie inspiratieavonden over het gebruik van online media door kerken. Volgens het platform hebben kerken grote behoefte aan ondersteuning bij hun online presentie via website en sociale media.

Gastspreker tijdens de inspiratieavonden is Eric van den Berg, deskundige op het gebied van kerkelijke online communicatie. Naast lezingen van Van den Berg worden er workshops gegeven door predikant en sociale-mediakenner Lennart Aangeenbrug, en websitespecialisten Christian Harwig en Gerald Werkman.

Verleiding en interactie
“Websites van bijvoorbeeld christelijk-gereformeerde en vrijgemaakte kerken verschillen nogal eens in kwaliteit”, zegt Van den Berg. “Wat nog te weinig gebeurt, is dat lokale kerken bezoekers verleiden met hun websites en hun gebruik van sociale media. Ook is de interactie vaak veel te minimaal. Dat kan echt anders, geloof ik.”

Inzet van sociale media
Veel kerken zijn inmiddels aanwezig op sociale media. Naast Facebook worden ook Twitter, Instagram en zelfs Pinterest ontdekt. Toch valt er voor kerken nog een hoop winst te behalen in doelgerichte en effectieve inzet van sociale media.

Betere website
Hoewel veel kerken hun eigen websites hebben, zijn deze vaak niet aantrekkelijk of gebruiksvriendelijk genoeg. Harwig en Werkman adviseren daarom om websites van een aantrekkelijke vormgeving en een gebruiksvriendelijk webbeheer te voorzien.

'Content is king'
Ook het actueel houden van de website draagt volgens de websitespecialisten bij aan een betere website. “Content is king. Wil je online effectief zijn, dan is het belangrijk dat wat je deelt via website en sociale media aanslaat bij je doelgroep”.

Aanmelden voor de inspiratieavonden kan via de website.

Bron: Kerk-zijn online

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

55 redenen waarom vrouwen moeten (s)preken

55 redenen waarom vrouwen moeten (s)preken

'Omdat een van de beste preken ooit van een vrouw was'

Mirjam Hollebrandse

Friese kerken nu ook online te bekijken

Friese kerken nu ook online te bekijken

Foto's en video's van kerken bij elkaar op één site

kerk 5 juli 2018
‘Atheïstische dominee’ Klaas Hendrikse overleden

‘Atheïstische dominee’ Klaas Hendrikse overleden

‘God bestaat niet, hij gebeurt’

atheïsme 28 juni 2018

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’