Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

‘Kerkelijke websites verleiden te weinig’

‘Kerk-zijn online’ organiseert workshops over online media voor kerken

in Mediatips

In mei en juni organiseert Kerk-zijn online een nieuwe serie inspiratieavonden over het gebruik van online media door kerken. Volgens het platform hebben kerken grote behoefte aan ondersteuning bij hun online presentie via website en sociale media.

Gastspreker tijdens de inspiratieavonden is Eric van den Berg, deskundige op het gebied van kerkelijke online communicatie. Naast lezingen van Van den Berg worden er workshops gegeven door predikant en sociale-mediakenner Lennart Aangeenbrug, en websitespecialisten Christian Harwig en Gerald Werkman.

Verleiding en interactie
“Websites van bijvoorbeeld christelijk-gereformeerde en vrijgemaakte kerken verschillen nogal eens in kwaliteit”, zegt Van den Berg. “Wat nog te weinig gebeurt, is dat lokale kerken bezoekers verleiden met hun websites en hun gebruik van sociale media. Ook is de interactie vaak veel te minimaal. Dat kan echt anders, geloof ik.”

Inzet van sociale media
Veel kerken zijn inmiddels aanwezig op sociale media. Naast Facebook worden ook Twitter, Instagram en zelfs Pinterest ontdekt. Toch valt er voor kerken nog een hoop winst te behalen in doelgerichte en effectieve inzet van sociale media.

Betere website
Hoewel veel kerken hun eigen websites hebben, zijn deze vaak niet aantrekkelijk of gebruiksvriendelijk genoeg. Harwig en Werkman adviseren daarom om websites van een aantrekkelijke vormgeving en een gebruiksvriendelijk webbeheer te voorzien.

'Content is king'
Ook het actueel houden van de website draagt volgens de websitespecialisten bij aan een betere website. “Content is king. Wil je online effectief zijn, dan is het belangrijk dat wat je deelt via website en sociale media aanslaat bij je doelgroep”.

Aanmelden voor de inspiratieavonden kan via de website.

Bron: Kerk-zijn online

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Schrijver Johan Lock te gast in ‘EO Onderweg’

Schrijver Johan Lock te gast in ‘EO Onderweg’

‘Ik ben helemaal klaar met kerken die continu ‘namens God’ praten’

kerk 19 mei 2018
De zondag van een blije kerkganger

De zondag van een blije kerkganger

Blog van Andries Knevel

Andries Knevel

Ook kerken moeten straks voldoen aan de nieuwe privacywet

Ook kerken moeten straks voldoen aan de nieuwe privacywet

Maar zijn ze er wel klaar voor?

Joëlle Post

kerk 18 mei 2018

Zij scheidden 50 jaar geleden en trouwden onlangs opnieuw

‘Oma die met opa trouwt, dat klinkt wel een beetje gek’