Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Hulporganisaties Ecuador pleiten voor gebed

“Gebed is ons grootste en krachtigste wapen"

in Geloven

Ecuador werd zaterdag getroffen door een aardbeving met de kracht van 7,8 op de schaal van Richter. Meer dan 525 mensen kwamen om het leven en duizenden mensen raakten gewond. Christelijke hulporganisaties uit verschillende landen sturen vrijwilligers en pleiten voor gebed.

“Iedereen kan bidden, waar dan ook”, zegt Rosa Contreras Hart van Christian Aid Mission. “Soms vergeten wij christenen dat gebed ons grootste en krachtigste wapen is. Gebed maakt een enorm verschil en we kunnen allemaal bidden”.

De natuurramp veroorzaakte een enorme ravage. Gebouwen stortten in, wegen raakten onbegaanbaar en op veel plekken viel de stroom uit. Het epicentrum lag voor de kust, op zo'n 20 kilometer diepte, maar de beving werd honderden kilometers verderop in de hoofdstad Quito nog gevoeld.

“Bid dat mensen zullen worden gered uit ingestorte gebouwen en dat families zullen worden herenigd. Vraag God of Hij van fysieke hulp wil voorzien en dat er veel mensen zullen tot geloof komen, te midden van deze ramp”, aldus Hart.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Wat te bidden bij zoveel ellende?

Wat te bidden bij zoveel ellende?

Arjan Lock op reis voor EO Metterdaad in Centraal-Afrikaanse Republiek

Arjan Lock

bidden
4 inspirerende gebeden voor biddag

4 inspirerende gebeden voor biddag

Gebeden van Martin Luther King, St Patrick en Moeder Teresa

Biddag: 4 hardnekkige misverstanden over bidden

Biddag: 4 hardnekkige misverstanden over bidden

Met een tip uit de Bijbel hoe je bidden wél volhoudt

Reinier Sonneveld

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans