Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Homoseksuelen mogen trouwen in de Noorse kerk

in Christelijk Nieuws

In Noorwegen kunnen homoseksuele koppels voortaan in de kerk trouwen. Dat meldt Christian Today. De synode van de voormalige staatskerk, de lutherse kerk, gaf maandag groen licht voor openstelling van het huwelijk voor stellen van gelijk geslacht.

Geestelijken die bezwaren tegen het homohuwelijk hebben zijn niet verplicht om hun zegen te geven. De kerk, waartoe meer dan 70 procent van de Noren behoort, sprak van “een historisch besluit”.

“Eindelijk kunnen we de liefde vieren, los van op wie iemand verliefd wordt”, zei Gard Sandaker-Nolsen, leider van de Open Public Church. De beweging voerde al lange tijd campagne voor de verandering.

De verandering zal vanaf volgend jaar worden doorgevoerd.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons