Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Herders doden 50 mensen en verwoesten kerk Nigeria

Conflict bedreigt de nationale veiligheid in Nigeria

in Christelijk Nieuws

In Nigeria zijn ongeveer 50 mensen vermoord door Islamitische Fulani-herders in de deelstaat Enugu. Volgens de Nigeriaanse nieuwsdienst Vanguard werden tien huizen en een kerk in brand gestoken.

De gebruikte tactieken van de aanvallers lijken veel op die van de islamistische terreurorganisatie Boko Haram. Onduidelijk is of de Fulani-herders bij hun aanvallen op christenen gesteund worden door Boko Haram.

CSW-directeur Mervyn Thomas noemt het ‘zeer verontrustend’ dat er nog steeds dorpen in Agatu worden aangevallen, ondanks inzet van veiligheidstroepen. Volgens hem gaat het inmiddels niet meer om ruzie tussen bevolkingsgroepen onderling om middelen van bestaan, maar bedreigt het conflict de nationale veiligheid. Hij pleit voor effectieve verdediging van dorpsgemeenschappen en gevestigde boeren en voor vervolging en bestraffing van de daders.

Bron: Vanguard

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons