Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Ds. René de Reuver wordt nieuwe gezicht Protestantse kerk

Nieuwe scriba begint op 15 juni voor termijn van vijf jaar

in Nieuws

Dr. René de Reuver (1959) is door de generale synode benoemd tot scriba van de generale synode van de Protestantse Kerk in Nederland. Hij start op 15 juni 2016 met zijn functie. Op 19 juni vindt de kerkelijke bevestiging plaats. De Reuver is gekozen voor een termijn van vijf jaar.

'Gezicht van de PKN'
Volgens ds. Karin van den Broeke, preses van de generale synode, is “de scriba is het gezicht van de Protestantse Kerk in Nederland, zowel binnen de kerk als buiten. De scriba geeft geestelijk leiding aan de kerk en representeert de Protestantse Kerk in Nederland in kerkelijke en maatschappelijke verbanden.”

De Reuver is sinds 2008 predikant van de protestantse gemeente ’s-Gravenhage, wijkgemeente Marcuskerk. Hiervoor was hij predikant in Sebaldeburen (Gr.) en Boskoop. In 2004 promoveerde hij aan de Vrije Universiteit op een onderzoek naar de theologische waarde van kerkelijke eenheid en verscheidenheid. In 2012 verscheen zijn boek ‘Anders Verder’ over missionair kerk-zijn in een dynamische omgeving.

"Geloof is persoonlijk, maar nooit individueel"

Toespraak
In zijn kennismakingstoespraak gaf De Reuver aan dat ‘Samen’ een kernwoord voor hem is. “Geloof is persoonlijk, maar nooit individueel. Het verbindt een mens met God en met elkaar. De kerk is de geloofsgemeenschap die bestaat dankzij deze verbinding.”

De Reuver volgt dr. Arjan Plaisier op. Plaisier is sinds juni 2008 scriba van de generale synode van de Protestantse Kerk in Nederland. In juni 2016 is zijn termijn (twee keer vier jaar) afgelopen. Op vrijdag 10 juni 2016 neemt Plaisier afscheid.

Bron: PKN

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Meer over

Lees ook

Voorganger schrijft 'open brief aan kerktwijfelaars'

Voorganger schrijft 'open brief aan kerktwijfelaars'

‘Val op zondag gewoon eens binnen’

Mirjam Hollebrandse

geloofsvragen 18 juni 2018
Kerk op vakantie

Kerk op vakantie

Zoek een kerkdienst vlak bij je vakantieoord (in binnen- en buitenland)

kerk 15 juni 2018
Wanneer ben je een goede burger?

Wanneer ben je een goede burger?

Blog van Tijs van den Brink

Tijs van den Brink

Zij scheidden 50 jaar geleden en trouwden onlangs opnieuw

‘Oma die met opa trouwt, dat klinkt wel een beetje gek’