Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Dooplied wordt megahit in Duitsland

Vader schrijft lied voor de doop van zijn dochter

in Mediatips

In Duitsland schreef vader Tim Linde (38) een lied voor de doop van zijn dochter. Het lied, dat aan elke gast tijdens de doopdienst in Hamburg op cd werd gegeven, werd onverwacht een grote hit.

'Wasser Unterm Kiel' (Water onder de Kiel) leidde al snel een eigen leven en er volgden bijzonder veel aanvragen voor de tekst en muziek van het lied. “Zonder mijn instemming gaf een vriend de opname aan muziekproducer René Münzer door. Die was zo in de wolken dat hij mij een platencontract heeft aangeboden”, vertelt Tim Linde.

Het lied behaalde de eerste plaats van de hitlijst van de Duitse omroep WDR en stond 7 weken in de top vijf van de hitlijst van de omroep NDR. Op iTunes werd de single het tweede meest gekochte Duitstalige lied. ‘Wasser unterm Kiel’ wordt regelmatig tijdens dopen gespeeld in heel Duitsland. “Nog dagelijks ontvang ik verzoeken voor de bladmuziek van het lied”, zegt Linde.

Bron: Kerknet

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Reclameblog: commercial is compliment voor de doop

Reclameblog: commercial is compliment voor de doop

Samsung belooft je de hemel met de Galaxy S8

Willem Bikker

10 november 2017
45000e doop in kerk van Rick Warren

45000e doop in kerk van Rick Warren

Bijzondere mijlpaal in 36 jarig bestaan.

17 oktober 2016
Nederlandse kerken worstelen met asielzoekers

Nederlandse kerken worstelen met asielzoekers

Kerken worstelen met de vraag hoe zij moeten omgaan met asielzoekers die zich tot het christendom bekeren. Dat blijkt uit een rondgang van NRC langs...

2 mei 2016