Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Christenen keren terug naar Homs

De herbouw van de stad is begonnen

in Nieuws

Ondanks de extreem instabiele situatie in Syrië is een aantal christenen naar Homs teruggekeerd. Zij verlieten deze stad vijf jaar geleden uit angst voor het islamitische geweld. Inmiddels is een begin gemaakt met de herbouw van de stad.

De Franstalige, christelijke nieuwssite Journalchrétien meldt dat duizenden christenen het besluit genomen hebben om naar Syrië terug te keren, zodat zij bij de wederopbouw kunnen helpen. Een lagere school van de Grieks Orthodoxe kerk, die door bombardementen verwoest werd, is inmiddels weer in gebruik. Financiële steun van Christian Solidarity International maakte dat mogelijk.

Nadat islamitische rebellen zich uit de oude stad Homs hebben teruggetrokken, besloten duizenden christenen om terug te keren. Het merendeel van hen trof hun woningen in betreurenswaardige toestand aan. Meerdere van deze christenen hebben zich tot de lokale kerken gewend. Mede dankzij christelijke humanitaire organisaties, kunnen zij daar hulp krijgen.

Oorspronkelijk woonden er 125.000 christenen in Homs. Op dit moment zijn dat er ongeveer 6000. Een deel van hen is naar de stad teruggekeerd. Anderen zijn nooit weggegaan.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Een jaar na Bataclan

Een jaar na Bataclan

Kerken laten kansen liggen

kerk
Kerk afgebrand? Dan ook moskee verwoesten

Kerk afgebrand? Dan ook moskee verwoesten

Arjan Lock reist voor EO Metterdaad door de Centraal-Afrikaanse Republiek

Arjan Lock

christelijke...
Vrijgekocht uit slavernij, dankzij giften van Visie-lezers!

Vrijgekocht uit slavernij, dankzij giften van Visie-lezers!

Christelijk Pakistaans gezin bevrijd uit steenfabriek na ‘gedwongen bekering’ tot islam

Gert-Jan Schaap

christenvervolgi...

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans