Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Arabische journalist roept moslims op om Israël te erkennen

Al-Zinkawi: "Erken de lidstaten, dus óók Israël"

in Nieuws

De Arabische journalist Yousuf ‘Abd Al-Karim Al-Zinkawi heeft een artikel geschreven, waarin hij moslims aanmoedigt om Israël als legitieme natie te erkennen. Dat meldt UnitedwithIsrael.org.

'Erken of sta op'
“De aanwezigheid van de Arabische en Islamitische landen in de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (VN) betekent dat zij alle lidstaten indirect erkennen”, schreef Al-Zinkawi voor de Koeweitse nieuwsbron Al-Siyassa. “Wanneer ze Israël niet erkennen moeten ze dat, als ze lef hebben’ tijdens een zitting van de Veiligheidsraad aangeven. 

Verschuiving
UnitedwithIsrael.org meldt dat de standpunten van Arabische landen jegens Israël in een gunstige richting beginnen te bewegen. Meer Arabische politieke leiders ondersteunen de Joodse staat openlijk.

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu erkende deze verschuiving ook: “De blik van grote Arabische landen op Israël is veranderd. Ze zien Israël niet meer als vijand, maar als bondgenoot. Met name in de strijd tegen de militante Islam”, aldus Netanyahu.

Bron: Christian Headlines

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Wist je dat deze 10 uitvindingen door Joden zijn gedaan?

Wist je dat deze 10 uitvindingen door Joden zijn gedaan?

Van jeans en de afstandsbediening, tot WhatsApp en Google

Gert-Jan Schaap

6 november 2018
Is het eng dat 'Mijn Strijd’ een bestseller is?

Is het eng dat 'Mijn Strijd’ een bestseller is?

‘Zet voortdurend kanttekeningen bij dit boek’

18 september 2018
'Joodse vrouw verraadde Anne Frank'

'Joodse vrouw verraadde Anne Frank'

Anne Frank Stichting: feiten voor deze nieuwe theorie ontbreken

Reinald Molenaar

24 mei 2018