Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Zendeling overleeft aanslagen in Boston, Parijs én Brussel

“We zien het niet als een vloek, maar een zegen van God”

in Nieuws

Een 19-jarige Amerikaanse zendeling heeft een bijzondere, maar ook heftige reeks op zijn naam staan. Hij overleefde de aanslag in Boston, Parijs en Brussel. Bij de laatste terreuraanval op het Brusselse vliegveld Zaventem raakte hij gewond.

Zaventem
De jonge Mason Wells, lid van de Mormoonse kerk, stond dinsdagochtend op het punt om in te checken voor zijn terugreis naar Amerika, toen de enorme explosie plaatsvond. Hij werd op de grond geworpen en raakte gewond door de rondvliegende granaatscherven.

Boston en Parijs
In 2013 maakte Mason de aanslag in Boston mee, waar dichtbij hem twee snelkookpannen met spijkers en schroot ontploften. In Parijs was hij gelukkig verder uit de buurt van de aanslagen.

'Geen vloek, maar zegen'
Volgens zijn ouders heeft Mason zijn leven aan zijn geloof te danken. “Hij is gezegend door God, zegt zijn vader Chad. “Dat hij de aanslagen overleefde zien we als een zegen van God en geen vloek”.

Bron: ABC News
Foto: Twitter

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

'Motieven IS-strijders blijken heel verschillend'

'Motieven IS-strijders blijken heel verschillend'

Nieuw tv-tweeluik: 'In het spoor van IS'

Bart van Delen

'De ouders van Samy mogen geen verdriet hebben'

'De ouders van Samy mogen geen verdriet hebben'

3Doc: Die avond in Bataclan

Bart van Delen

Indonesische viering 500 jaar Reformatie afgebroken

Indonesische viering 500 jaar Reformatie afgebroken

Indonesische christenen die op 20 oktober 500 jaar Reformatie wilden vieren, moesten het evenement vanwege dreigementen van moslims afgelasten. Dat...