Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Vluchtelingen Denemarken bekeren zich massaal tot christendom

“We realiseerden ons niet dat de opwekking onder moslims zou plaatsvinden!"

in Nieuws

Ondanks het strenge asielbeleid in Dene­marken bekeren moslimvluchtelingen in Denemarken zich massaal tot het christendom. Tot die waarneming komt de Deense evangelicale zendings­organisatie Indre Mission, zo meldt het Reformatorisch Dagblad.

Volgens Indre Mission hebben moslims die zich in Denemarken tot het christendom bekeren niet meer kans op het krijgen van een verblijfsvergunning. "Desondanks zeggen mensen: Dat maakt ons niet uit, vertel ons over Jezus."

Bijbelstudie
De Amerikaanse theoloog Gene Veith schreef deze week een blog, naar aanleiding van zijn bezoek aan de zendings­organisatie in Denemarken. “Ze vertelden me over een moslimechtpaar dat zich meldde bij een zendingshuis voor de wekelijkse Bijbelstudie. De volgende week kwamen er veertien moslims. De week erna waren er vijftig. Dit gebeurt in het hele land.”

Doop
Volgens Veith zijn de meeste bekeerlingen afkomstig uit Iran. Velen gingen in dat land in stilte over tot het christendom. Eenmaal in Denemarken willen ze meteen gedoopt worden.

Opwekking onder moslims
“Jarenlang hebben we gebeden voor een opwekking in Denemarken”, vertelt een medewerker van Inner Mission. “We realiseerden ons niet dat de opwekking onder moslims zou plaatsvinden!" Volgens Inner Mission merken veel Denen het effect op, dat het christendom bij de bekeerlingen te weeg brengt. Hierdoor beginnen zij het christelijk geloof ook serieuzer te nemen.

Bron: Reformatorisch Dagblad

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Wie laat zijn kinderen tussen deze haaien zwemmen?

Wie laat zijn kinderen tussen deze haaien zwemmen?

Dit heb je dit weekend gemist op tv en radio (week 33)

Bart van Delen

13 augustus 2018
Weer zo'n wonderbaarlijke bekering in een vliegtuig...

Weer zo'n wonderbaarlijke bekering in een vliegtuig...

Blog van Tim van Wijngaarden

TimZingt

Deze zendelingen kunnen wel wat hulp gebruiken

Deze zendelingen kunnen wel wat hulp gebruiken

Zendingswerkers zoeken vrijwilligers

Zo verduurzaam je je kledingkast

11 leuke en makkelijke tips om mee aan de slag te gaan