Icon--npo Icon--menu Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Vier Bijbelvertalers vermoord in Midden-Oosten

in Nieuws

Vier medewerkers van een Bijbelvertalingsorganisatie zijn vorige week in het Midden-Oosten vermoord door gewapende militanten. Dat meldde Wycliffe Associates, een Amerikaanse Bijbelvertalersorganisatie.

Waar de moorden precies hebben plaatsgevonden, of wie er achter de aanslag zit, kan Wycliffe nog niet zeggen. “Het gaat in ieder geval niet om door Nederland uitgezonden medewerkers”, zegt woordvoerder Arend Pleijsier.

Opoffering
De leider van het vertaalteam werd bij de aanval gespaard doordat twee medewerkers op hem gingen liggen. Zij moesten hun daad echter met de dood bekopen. Elders in het kantoor werden ook twee vertaalhulpen vermoord. Enkele andere medewerkers raakten gewond.

Gebed
Naast gebed voor de overlevers en een nieuwe veilige werkomgeving, roept Wycliffe op tot gebed voor de daders. “Bid dat de Heer hun ogen zal openen, voor wat ze hebben gedaan. Vraag of God hen wil ontmoeten, op de plek waar ze zijn. Bid dat Hij zich genadig zal tonen en hen Zijn vergeving, liefde en vrede zal geven".

Het is niet voor het eerst dat vertalers van Wycliffe zijn vermoord. In 1990 werden twee Amerikaanse Bijbelvertalers in Liberia om het leven gebracht in de hevige strijd tussen regeringstroepen en opstandelingen in het West-Afrikaanse land.

Bron: Wycliffe

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Terreurdreiging Egyptische kerken: alle zomeractiviteiten geschrapt

Terreurdreiging Egyptische kerken: alle zomeractiviteiten geschrapt

“Er is aanleiding te geloven dat er aanvallen zullen plaatsvinden”

Open Doors wil 15.000 christelijke gezinnen in Nigeria redden van hongerdood

Open Doors wil 15.000 christelijke gezinnen in Nigeria redden van hongerdood

Eerst gevlucht voor Boko Haram, nu achtergesteld door regering

‘Al vermoorden ze me, ik verloochen mijn geloof niet’

‘Al vermoorden ze me, ik verloochen mijn geloof niet’

Layla en haar kinderen werden gegijzeld door Islamitische Staat