Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

The Passion: ‘Hoe leef je een hoopvol leven?’

“Hoop is geen emotie, maar een manier van denken. Hoop is te leren!”

in Mediatips

Vanavond wordt The Passion voor de zesde keer opgevoerd. Het thema van dit jaar luidt ‘Never. Lose. Hope.’ Omdat we als christenen onze hoop in Christus hebben. Maar hoe doe je dat? Een hoopvol leven leiden?

In een nieuwe editie van EO Magazine lees je zeven veerkrachtige stappen naar een hoopvol leven: “Schrijf elke dag minstens drie (kleine) dingen op waarvoor je dankbaar bent”, of “investeer in vriendschappen”.

Ook vertelt kunstenares Wilma Veen openhartig over hoe zij een hartstilstand overleefde. “Ik klampte me vast aan God’s liefdevolle woorden en beloften”, zegt Wilma. “Ik ben bang, maar ik weet dat U bij me bent”.

Welk moment in jouw leven gaf jou hoop?

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Meer over

Lees ook

'Dit is een van de mooiste verhalen ooit'

'Dit is een van de mooiste verhalen ooit'

Tommie Christiaan speelt rol van Jezus in The Passion

Nathalie van 't Slot

Brainpower: 'Ik vind geloven iets persoonlijks en iets heiligs'

Brainpower: 'Ik vind geloven iets persoonlijks en iets heiligs'

Rapper speelt rol van Petrus in The Passion

Nathalie van 't Slot

Noraly Beyer verteller in The Passion 2018

Noraly Beyer verteller in The Passion 2018

The Passion, live te zien op Witte Donderdag om 20:30 op NPO 1

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans