Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Supermarkt ALDI legt paasfeest uit aan klant

'Christenen vieren de opstanding van Jezus, de Zoon van God'

in Geloven

De Duitse supermarktketen ALDI Süd informeert zijn klanten dit jaar uitgebreid over het paasfeest, zo meldt het Reformatorisch Dagblad. In het magazine en op de website van het bedrijf worden de gebruiken en tradities van het feest toegelicht.

Hoewel ook de paashaas en het paasei aan bod komen, legt de supermarkt uit dat christenen jaarlijks "de opstanding van Jezus Christus, de Zoon van God" vieren. Ook schrijft ALDI Süd dat Pasen het belangrijkste feest is van de christelijke kerk. "Nog belangrijker dan het Kerstfeest", zo schrijft Aldi.

Klanten krijgen achtergrondinformatie over Palmzondag, Witte Donderdag en Goede Vrijdag, de berekening van de paasdatum en het verband tussen de vastentijd en het paasfeest. Ook wordt dieper ingegaan op de betekenis achter het paasvuur en de paashaas.

Bron: Reformatorisch Dagblad
Foto: Youtube

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Meer over

Lees ook

Waarom The Passion zo succesvol is

Waarom The Passion zo succesvol is

Evenementen als The Passion zijn een speelse manier voor mensen om zich 'veilig' in te laten met het christelijke verhaal: in de digitale mediacultuur...

Sjoerd Wielenga

Vind jij het ook moeilijk om te vergeven?

Vind jij het ook moeilijk om te vergeven?

‘Vergeving is een soort ruil’

Carianne Ros

Pasen: wat vieren we precies?

Pasen: wat vieren we precies?

5 veelgestelde vragen over Pasen

Nathalie van 't Slot