Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Stichting Gave: Aparte opvang voor christenen is tijdelijke oplossing

Vluchtelingenorganisatie reageert op plan Tweede Kamer

in Nieuws

De Tweede Kamer heeft dinsdag ingestemd met een motie van D66, waarin behalve om speciale bescherming voor homoseksuelen ook om aparte opvang voor christenen en "andere kwetsbare individuen" wordt gevraagd. Stichting Gave, een interkerkelijke organisatie voor het werk onder vluchtelingen en asielzoekers in Nederland, reageert op het plan.

“Het apart opvangen van christenasielzoekers is vooral een verlegenheidsoplossing”, zegt Rien Bregman van Stichting Gave. “Het is een teken van onmacht, maar voldoet voor nu als een tijdelijke oplossing”. Bregman vergelijkt het plan met het scheiden van leerlingen op school: "Als het slachtoffer naar een andere klas wordt overgeplaatst, krijgt de pester zijn zin."

Bedreigingen
Stichting Gave merkt op dat het probleem van pesterijen en bedreigingen zich vooral bij noodopvanglocaties voordoet. Met name ex-moslims die zich hebben bekeerd tot het christendom hebben het moeilijk. “Zij liggen soms bang op hun bed en durven niet voor hun geloof uit te komen”, aldus Bregman.

Tijdelijke oplossing
Stichting Gave ziet de aparte opvang het liefst zo kort mogelijk. “Investeer vooral in een goede manier om met de problematiek om te gaan, en in de consequentie die dit voor daders moet betekenen”.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Rita werd na bijna 4 jaar bevrijd uit handen IS

Rita werd na bijna 4 jaar bevrijd uit handen IS

Emotioneel weerzien na jarenlange mishandeling en verkrachting

christenvervolgi...
‘Meest heilige auto ooit’ wordt binnenkort geveild

‘Meest heilige auto ooit’ wordt binnenkort geveild

Paus wil Lamborghini Huracán niet; wordt verkocht voor het goede doel

Gert-Jan Schaap

paus
Opeens zet China de rem op online Bijbelverkoop

Opeens zet China de rem op online Bijbelverkoop

Chinese christenen reageren verbijsterd; Koran nog wel verkrijgbaar

Gert-Jan Schaap