Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Stichting Gave: Aparte opvang voor christenen is tijdelijke oplossing

Vluchtelingenorganisatie reageert op plan Tweede Kamer

in Nieuws

De Tweede Kamer heeft dinsdag ingestemd met een motie van D66, waarin behalve om speciale bescherming voor homoseksuelen ook om aparte opvang voor christenen en "andere kwetsbare individuen" wordt gevraagd. Stichting Gave, een interkerkelijke organisatie voor het werk onder vluchtelingen en asielzoekers in Nederland, reageert op het plan.

“Het apart opvangen van christenasielzoekers is vooral een verlegenheidsoplossing”, zegt Rien Bregman van Stichting Gave. “Het is een teken van onmacht, maar voldoet voor nu als een tijdelijke oplossing”. Bregman vergelijkt het plan met het scheiden van leerlingen op school: "Als het slachtoffer naar een andere klas wordt overgeplaatst, krijgt de pester zijn zin."

Bedreigingen
Stichting Gave merkt op dat het probleem van pesterijen en bedreigingen zich vooral bij noodopvanglocaties voordoet. Met name ex-moslims die zich hebben bekeerd tot het christendom hebben het moeilijk. “Zij liggen soms bang op hun bed en durven niet voor hun geloof uit te komen”, aldus Bregman.

Tijdelijke oplossing
Stichting Gave ziet de aparte opvang het liefst zo kort mogelijk. “Investeer vooral in een goede manier om met de problematiek om te gaan, en in de consequentie die dit voor daders moet betekenen”.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

China sluit de grootste ‘illegale’ kerk van Beijing

China sluit de grootste ‘illegale’ kerk van Beijing

‘God is de Enige op Wie wij ons vertrouwen kunnen stellen’

14 september 2018
Amerika legt Turkse ministers sancties op

Amerika legt Turkse ministers sancties op

VS eist vrijlating van dominee Brunson

Koptisch-orthodoxe bisschop dood gevonden in klooster Egypte

Koptisch-orthodoxe bisschop dood gevonden in klooster Egypte

Autoriteiten starten officieel onderzoek naar de dood van bisschop Epiphanius

30 juli 2018

Zo verduurzaam je je kledingkast

11 leuke en makkelijke tips om mee aan de slag te gaan