Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Religieuze plechtigheid nog steeds gewild

Dienst blijft belangrijke rol spelen bij geboorte, huwelijk en overlijden

in Nieuws

Nederlanders vinden een godsdienstige plechtigheid bij geboorte, huwelijk en overlijden nog net zo belangrijk als 25 jaar geleden. Dat meldt het Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut (NIDI) in het maandblad Demos.

Het belangrijkst vinden Nederlanders een godsdienstige viering bij een overlijden: 58 procent van de bevolking hecht hier waarde aan. Het Europese gemiddelde hiervan is 75 procent. Een religieuze dienst bij een huwelijk is voor de helft van de Nederlanders belangrijk, terwijl bij een geboorte ruim 40 procent hieraan hecht.

Er zijn grote verschillen tussen trouwe kerkgangers en mensen die bijna nooit een dienst bezoeken. Toch wenst ook een substantieel deel van die laatste groep een religieuze plechtigheid, met name bij een overlijden.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Christendom domineert nog steeds – op het platteland

Christendom domineert nog steeds – op het platteland

Religieuze diversiteit vooral in de grote steden

Willem Bikker

Omstreden predikant ziet kerkbezoek toenemen

Omstreden predikant ziet kerkbezoek toenemen

Duitse predikant Olaf Latzel weigert blad voor mond te nemen

kerk
Dit jaar verrijzen 21 nieuwe kerken in Moskou

Dit jaar verrijzen 21 nieuwe kerken in Moskou

‘Ideologische invasie’ Russisch-Orthodoxe Kerk stuit op protest

Gert-Jan Schaap

kerk

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans