Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Religieuze plechtigheid nog steeds gewild

Dienst blijft belangrijke rol spelen bij geboorte, huwelijk en overlijden

in Nieuws

Nederlanders vinden een godsdienstige plechtigheid bij geboorte, huwelijk en overlijden nog net zo belangrijk als 25 jaar geleden. Dat meldt het Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut (NIDI) in het maandblad Demos.

Het belangrijkst vinden Nederlanders een godsdienstige viering bij een overlijden: 58 procent van de bevolking hecht hier waarde aan. Het Europese gemiddelde hiervan is 75 procent. Een religieuze dienst bij een huwelijk is voor de helft van de Nederlanders belangrijk, terwijl bij een geboorte ruim 40 procent hieraan hecht.

Er zijn grote verschillen tussen trouwe kerkgangers en mensen die bijna nooit een dienst bezoeken. Toch wenst ook een substantieel deel van die laatste groep een religieuze plechtigheid, met name bij een overlijden.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Waarom is God niet oneindig grappig?

Waarom is God niet oneindig grappig?

‘God geeft reden tot een gelukzalige ironie’

Marinus de Jong

‘Een verdeeld christendom maakt God ongeloofwaardig’

‘Een verdeeld christendom maakt God ongeloofwaardig’

‘Juist die eenheid is voor de geloofwaardigheid essentieel’

Marinus de Jong

Is geloven in God goed voor je?

Is geloven in God goed voor je?

Of kun je geloof maar het beste zo snel mogelijk achter je laten?

Marinus de Jong

Zo verduurzaam je je kledingkast

11 leuke en makkelijke tips om mee aan de slag te gaan