Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Priesters in Rome worden ‘thuisbezorgd’ via app

Gebruikers 'bestellen' priester via de app Scooterino Amen

in Christelijk Nieuws

Inwoners van Rome hoeven niet langer de deur uit om een gebed of zegen van een priester te ontvangen. Via de mobiele app Scooterino Amen kunnen zij een zielzorger ‘thuis laten bezorgen’.

Per scooter
Het concept is vergelijkbaar met de bekende app en transportdienst Uber. Via deze app worden gebruikers met verschillende chauffeurs in de omgeving verbonden. Bij een aanvraag op Scooterino Amen wordt een nabijgelegen priester door een scooter-chauffeur opgepikt, die vervolgens op de opgevraagde locatie wordt afgezet.

'Beoordeel je priester'
Bij aankomst geven de priesters kosteloos een zegen, bidden ze een gebed, of luisteren ze naar de biecht van de app-gebruiker. Na de ontmoeting kan de priester worden beoordeeld met een tot vijf engelen.

De app is een marketing stunt, naar aanleiding van het Jubileumjaar van de Barmhartigheid van de Katholieke Kerk. Naar verwachting zullen dit jaar tien miljoen extra toeristen naar Rome trekken.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons