Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Paus wast voeten van vluchtelingen

Paus Franciscus kust en wast de voeten van twaalf vluchtelingen op Witte Donderdag

in Nieuws

Paus Franciscus heeft op Witte Donderdag de voeten van twaalf vluchtelingen gekust en gewassen. Tijdens het ritueel veroordeelde hij wapenfabrikanten als medeverantwoordelijk voor de aanslagen in Brussel door islamitische militanten, die zeker 31 mensen het leven kostte.

Hij maakte de opmerking bij het traditionele pre-Pasenritueel waarbij hij de voeten van twaalf mensen wast en kust om Jezus' gebaar van nederigheid naar de apostelen te herdenken.

Broederschap
“Ieder van ons, moslims, hindoes, katholieken, kopten, evangelisten, kinderen van dezelfde God, die in vrede willen leven, zijn geïntegreerd”, zei hij bij een opvangplaats voor vluchtelingen, ten noorden van Rome.

Verraad van Judas
Franciscus vergeleek de aanslagen van Brussel met het verraad van Judas, die Jezus uitleverde voor 30 zilverstukken. “Drie dagen geleden was er een gebaar van oorlog, van vernietiging, in een stad in Europa door mensen die niet in vrede willen leven”, zei hij. “Achter dat gebaar zitten wapenfabrikanten, wapensmokkelaars, die bloed willen, geen vrede, die oorlog willen, geen broederschap”, aldus de paus.

Beeld: Youtube

Pope washes asylum seekers' feet in Easter ritual

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

150e wake bij uitzetcentrum voor gedetineerde vluchtelingen

150e wake bij uitzetcentrum voor gedetineerde vluchtelingen

'We willen deze vluchtelingen laten merken dat we ze niet vergeten'

vluchtelingen
Nog steeds verdrinken mensen voor de kust van Europa

Nog steeds verdrinken mensen voor de kust van Europa

Makers documentaire ‘De deal’ roepen op tot actie

vluchtelingen
Dit is de trailer van een nieuwe film over paus Franciscus

Dit is de trailer van een nieuwe film over paus Franciscus

‘Pope Francis - A Man of His Word’ van de beroemde cineast Wim Wenders gaat 18 mei in première

Gert-Jan Schaap

paus