Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Moslimmeisje ziet Jezus in droom

"Ik zag een man die huilde en lachte tegelijk"

in Geloven

Een moslimmeisje uit de Hoorn van Afrika, het uiterste oostpunt van het vasteland van Afrika, zegt dat ze Jezus in haar droom heeft gezien. Dat meldt Open Doors USA. Via een imam, een christen in het geheim, leerde ze wie Jezus was. Het veranderde haar leven voorgoed.

Hawa groeide op in een welgestelde moslimfamilie. Haar ouders wilden haar voor islamitisch onderwijs naar een Arabisch land sturen. Ook was ze verloofd met een moslim uit Amerika. Maar de plannen voor Hawa moesten wachten toen ze ernstig ziek werd.

Droom
In het ziekenhuis kreeg Hawa een bijzondere droom. “Ik had een droom waarin ik een man zag, die huilde en glimlachte tegelijk”, zegt Hawa. “Ergens realiseerde ik me dat hij om mij huilde“. Niemand van Hawa's familie kon de droom uitleggen. Tot een imam, die in het geheim christen was, haar over Jezus vertelde en haar een Bijbel gaf.

Verbannen
“Ik las de Bijbel continu door, en leerde over de liefde van Jezus voor iedereen. Het veranderde me van binnen”, zegt Hawa. Ze hield haar ervaringen voor zichzelf, maar op een dag werd haar Bijbel ontdekt door haar familie. Hawa’s vader was woedend. Hij sloeg haar en stuurde haar uiteindelijk weg. “Je bent dood voor ons” zei hij.

Liefde van Jezus
Maar de liefde van Jezus was voor Hawa van grotere waarde, dan de liefde van haar familie. Samen met haar zus, die via Hawa over Jezus had gehoord, kwam ze in contact met christenen via Open Doors. Zij hielpen de zussen, die in een hopeloze, verstoten situatie waren beland. “Het licht wordt met de dag helderder”, zegt Hawa. “Ik wil jullie ontzettend bedanken voor jullie hulp”.

Bron: Open Doors

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Ex-moslim: ‘Mijn familie wil me doden’

Ex-moslim: ‘Mijn familie wil me doden’

Pakistaanse Nabeel verliet de islam

Gert-Jan Schaap

Christenvervolging in Rotterdam

Christenvervolging in Rotterdam

'We worden dagelijks bedreigd'

christenvervolgi...
‘Als jij rondvertelt dat je christen bent geworden, zal ik je verbranden!’

‘Als jij rondvertelt dat je christen bent geworden, zal ik je verbranden!’

Afghaanse moslim droomt van Jezus – en belandt in een nachtmerrie

islam en...

Zo vier je de veertigdagentijd met kinderen

Maak een 'kijktafel' – en 8 andere tips