Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Luipaarden bedreigd door kerkmode Zuid-Afrika

"Wij geloven niet dat luipaarden zullen uitsterven. God heeft ze hier met een bedoeling geplaatst"

in Christelijk Nieuws

In Zuid-Afrika staat het aantal luipaarden sterk onder druk door de groei van een inheemse Zulu-kerk, zo meldt het Nederlands Dagblad. De pels van de luipaard speelt hier een belangrijke rol. Zo zijn er tijdens bijeenkomsten soms wel tot 600 mensen in een luipaardvel opgetuigd. De Zuid-Afrikaanse regering verbiedt de jacht op het katachtige roofdier voor de rest van het jaar.

De zogenaamde Shembe-kerk, ook bekend als de Nazareth Baptist Church, heeft zijn bolwerk in het noorden van de provincie KwaZoeloe-Natal. De kerk, bestaande uit ongeveer een miljoen volgelingen, is gebaseerd op het Oude Testament en de traditionele Zulu-tradities. “Wij geloven niet dat luipaarden zullen uitsterven. God heeft ze hier met een bedoeling geplaatst en zal ze dus ook niet voor altijd laten verdwijnen”, zegt een kerklid.

Verbod
Zuid-Afrika voert een jachtverbod op luipaarden in voor één jaar. Luipaarden zijn bij toeristen en trofeejagers bekend als een van de Grote Vijf, met leeuwen, olifanten, buffels en neushoorns. De grootste bedreiging komt uit inheems-religieuze hoek.

Bron: Nederlands Dagblad

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons