Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

‘Johan Cruijff was absoluut gelovig’

Johan Derksen over voetballegende Cruijff

Johan Cruijff, de grootste Nederlandse voetballer aller tijden, is donderdag op 68-jarige leeftijd overleden. Na een felle strijd tegen kanker overleed hij in Barcelona, in het bijzijn van zijn familie.

In oktober 2015 maakte Cruijff al bekend dat er longkanker bij hem was vastgesteld. Vorige maand meldde hij nog dat de resultaten van de eerste behandelingen positief waren. "Ik heb het gevoel dat ik 2-0 voorsta in de eerste helft. De wedstrijd is nog niet afgelopen, maar uiteindelijk ga ik winnen", zei hij toen.

Absoluut gelovig
Volgens Johan Derksen, een vriend van Cruijff, was Johan absoluut gelovig. Dat zei hij eerder in een interview met Tijs van den Brink in Adieu God. “De mensen kennen de echte Johan Cruijff niet”, zei Derksen. “Johan is absoluut gelovig, al gaat hij nooit naar de kerk”.

‘Hij ziet het allemaal’
Volgens Derksen sloeg Cruijff nooit terug wanneer hij volgens hem onrechtvaardig werd behandeld: “Niets doen, niet terugslaan. Hij ziet het allemaal, en Hij weet wel dat ik gelijk heb.”

Geschreven door:

Nathalie van 't Slot

Redacteur

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Dirk Kuijt: "Geloof heeft me gebracht tot wie ik ben"

Dirk Kuijt: "Geloof heeft me gebracht tot wie ik ben"

Stervoetballer getuigt van zijn geloof

geloof en sport
Voetballer en ex-alcoholist Cicinho zag Jezus

Voetballer en ex-alcoholist Cicinho zag Jezus

De Braziliaanse voetballer Cicinho heeft in een interview met ESPN verteld over een drankprobleem dat hem jaren in de greep hield. De 36-jarige...

Marianne Vos: 'Ik vond mezelf lelijk'

Marianne Vos: 'Ik vond mezelf lelijk'

Ze is de absolute koningin van het fietsen, als tweevoudig olympisch kampioen en twaalfvoudig wereldkampioen. Toch is Marianne Vos – wederom...

geloof en sport