Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

‘Johan Cruijff was absoluut gelovig’

Johan Derksen over voetballegende Cruijff

Johan Cruijff, de grootste Nederlandse voetballer aller tijden, is donderdag op 68-jarige leeftijd overleden. Na een felle strijd tegen kanker overleed hij in Barcelona, in het bijzijn van zijn familie.

In oktober 2015 maakte Cruijff al bekend dat er longkanker bij hem was vastgesteld. Vorige maand meldde hij nog dat de resultaten van de eerste behandelingen positief waren. "Ik heb het gevoel dat ik 2-0 voorsta in de eerste helft. De wedstrijd is nog niet afgelopen, maar uiteindelijk ga ik winnen", zei hij toen.

Absoluut gelovig
Volgens Johan Derksen, een vriend van Cruijff, was Johan absoluut gelovig. Dat zei hij eerder in een interview met Tijs van den Brink in Adieu God. “De mensen kennen de echte Johan Cruijff niet”, zei Derksen. “Johan is absoluut gelovig, al gaat hij nooit naar de kerk”.

‘Hij ziet het allemaal’
Volgens Derksen sloeg Cruijff nooit terug wanneer hij volgens hem onrechtvaardig werd behandeld: “Niets doen, niet terugslaan. Hij ziet het allemaal, en Hij weet wel dat ik gelijk heb.”

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Anna van der Breggen combineert geloof met topsport

kerk| Anna van der Breggen combineert geloof met topsport

‘De kerk helpt mij mijn gedachten bij God te brengen’

Femke Taale

Tour de France van start met titelkandidaat Tom Dumoulin

televisie| Tour de France van start met titelkandidaat Tom Dumoulin

Zaterdag vanaf 11.00 uur live op NPO 1

Bart van Delen

7 July 2018
Christelijke muziek voor je hardloopsessie of workout

christelijke muziek| Christelijke muziek voor je hardloopsessie of workout

Loop achter Hem aan met deze 'beats for Christ'!

Joëlle Post

2 July 2018