Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Ineke heeft kanker, maar 'Juicht voor de Heer'

''Ik had geen kerstjurk aan, maar een operatiejasje''

in Geloven

Ineke de Haan zit al een tijdje overspannen thuis als er bij haar een tumor wordt ontdekt. De kerstdagen brengt ze door in het ziekenhuis. Geen kerstjurk, maar een operatiejasje. Na onderzoek blijkt dat Ineke lymfeklierkanker heeft. 'De momenten dat je de dood in de ogen kijkt zijn er zeker geweest'.

Omhoog kijken
Ineke is nog steeds ziek en wordt behandeld, maar het lijkt de goede kant op te gaan. Voor Ineke is juist deze periode van ziekte een leerschool. In de video vertelt ze hoe God haar hoop geeft, en hoe ze leert om dankbaar te zijn voor alles wat ze krijgt. ''Als je in de put zit, zou je er het liefst zelf uit klimmen, maar je kunt alleen omhoog kijken en eigenlijk is dat nog veel mooier.''

Worshipavond
In het decembernummer van Eva staat een oproepje om een worshipavond thuis te houden onder leiding van een worshipleader. Ineke twijfelt niet, en mailt haar verhaal naar Eva. Een paar weken later komt Ariën Vink van The Psalm Project bij haar thuis, Ineke nodigt al haar vriendinnen uit voor een gezellige en ontroerende avond waarin God groot gemaakt wordt.

Video: Arne Maat en Jean-Paul Veenendaal

- -

Ariën op Nederland Zingt Dag
Op zaterdag 23 april treedt Ariën Vink, samen met zijn broer Wouter, op de Nederland Zingt Dag op. Deze dag heeft het thema 'Ik zal er zijn'. O.a. ds. Arie van der Veer zal spreken over de betekenis van dit thema.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

'Wat we ook deden, hij was niet te redden'

'Wat we ook deden, hij was niet te redden'

Yvonne moet verder zonder haar broer

Poster | Je bent zo mooi

Poster | Je bent zo mooi

Vriendelijke woorden geven mensen kracht om te leven

Waar is God in ziekte en lijden?

Waar is God in ziekte en lijden?

Het vangnet van Gods liefde: vergeet in het donker niet wat je in het licht geleerd hebt.