Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Honderden Pakistaanse asielzoekers gearresteerd

Thaise politie houdt zich niet aan het VN Vluchtelingenverdrag

in Christelijk Nieuws

Honderden christenen die aan vervolging in Pakistan zijn ontsnapt, zijn door de Thaise politie gearresteerd omdat ze illegaal het land zouden zijn binnengekomen.

Zo’n tienduizend Pakistaanse christenen zijn de afgelopen tijd het land ontvlucht. De meeste van hen vluchten naar Thailand. Ondanks dat ze door de Verenigde Naties als vluchteling zijn geregistreerd, heeft de Thaise politie toch honderden christenen opgepakt.

De christenen verblijven onder erbarmelijke omstandigheden in verschillende gevangenissen, vaak worden ze vastgeketend. Onder de gevangenen bevinden zich ook kinderen.

Thailand wenst geen asielzoekers, uit welk land dan ook. Het land houdt zich niet aan het VN Vluchtelingenverdrag. De enige opvang die Thailand biedt, is een overvolle cel.

Bron: SDOK

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons