Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Gert-Jan Segers voorgedragen als lijsttrekker ChristenUnie

Segers: "We willen navolgers van Jezus zijn en ons sterk maken voor waardevol leven"

in Nieuws

Zoals verwacht wordt Gert-Jan Segers de lijsttrekker van de ChristenUnie bij de komende verkiezingen. Het bestuur van de partij heeft hem unaniem voorgedragen. "We willen navolgers van Jezus zijn en ons sterk maken voor waardevol leven, godsdienstvrijheid en een sterke samenleving waar we omzien naar elkaar", aldus Segers.

"Ik ben blij en dankbaar dat Gert-Jan deze belangrijke en zware taak op zich wil nemen", zegt partijvoorzitter Piet Adema. "Met een hoopvolle boodschap weet hij binnen en buiten de ChristenUnie mensen aan te spreken en samen op te trekken om het goede te zoeken voor onze samenleving. Hij heeft inmiddels veel gezag opgebouwd. Daarbij laat hij zien wat hem drijft als christen. Ik heb veel vertrouwen in het lijsttrekkerschap van Gert-Jan en de rol die onze partij onder zijn leiding kan spelen in de politiek en de samenleving. Ik wens hem van harte Gods zegen in deze zware maar ook uitdagende rol."

Hoopvolle campagne
Gert-Jan Segers: "Ik ben het bestuur dankbaar dat het me deze positie toevertrouwt. We willen navolgers van Jezus zijn en ons sterk maken voor waardevol leven, godsdienstvrijheid en een sterke samenleving waar we omzien naar elkaar. Daarmee willen wij geloof een stem geven. Ik zie er zeer naar uit om met die missie straks een hoopvolle campagne te voeren."

Op het partijcongres van zaterdag 23 april wordt de voordracht van Segers aan de leden van de ChristenUnie gepresenteerd. Zij beslissen uiteindelijk over wie de lijsttrekker wordt. Het Landelijk Bestuur vraagt het partijcongres om met deze voordracht van Segers in te stemmen.

Bron: ChristenUnie


Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Christelijke partijen vinden elkaar in ‘rustig debat’

Christelijke partijen vinden elkaar in ‘rustig debat’

Meer onrust buiten dan in de zaal

verkiezingen...
Waarom ‘voltooid leven’ geen breekpunt is voor het CDA

Waarom ‘voltooid leven’ geen breekpunt is voor het CDA

Christelijke lijsttrekkers debatteren in Ede

verkiezingen...
Hoe dit debat jouw stem kan veranderen

Hoe dit debat jouw stem kan veranderen

Christelijk lijsttrekkersdebat hier te volgen via een livestream

verkiezingen...

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans