Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Bijbel in Gewone Taal voor soldaten

Instapbijbel Kort&Krachtig bevat 150 Bijbelgedeelten

in Geloven

Op 25 maart aanstaande zal de instapbijbel Kort&Krachtig voor soldaten worden gepresenteerd. Het boekje bevat 150 Bijbelgedeelten in de vertaling van de Bijbel in Gewone Taal, zo meldt het Nederlands Dagblad.

Brug te ver
“De volledige Bijbel in de Nieuwe Bijbelvertaling of de Herziene Statenvertaling zoals we die hebben, is vaak nog een brug te ver”, zegt hoofdkrijgsmachtpredikant Henk Ubels. “Met het nieuwe boek willen wij militairen kennis laten maken met het christelijk geloof en met christelijke feesten. Achterin is een katern opgenomen waarin oud-krijgsmachtpredikant Henk Fonteyn een toelichting geeft op het geloof en het gebruik van de Bijbel.”

Vraag naar Bijbels
Volgens Defensie is er geregeld vraag naar Bijbeltjes. "Vooral tijdens uitzendingen en bij intensieve militaire opleidingen hebben militairen steun aan geloofs- en levensovertuiging." Er worden tweeduizend bijbels gedrukt om uit te delen.

Bron: Nederlands Dagblad

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons