Icon--npo Icon--menu Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Amsterdamse kerken open door aanslagen Brussel

"Wij willen graag een huis voor de ziel zijn"

in Nieuws

De verslagenheid na de aanslagen in Brussel is groot. In Amsterdam opende een aantal kerken dinsdagavond de deuren voor een moment van stilte en gebed. “Wij willen een huis voor de ziel zijn”, zegt dominee Paul Visser van de Noorderkerk. “Een plek waar je even op adem kunt komen”.

Behoefte aan stilte
“Ik vind het goed dat je als kerk op zo’n moment ruimte biedt”, zegt dominee Visser in radioprogramma Langs de Lijn en Omstreken. De Noorderkerk werd bezocht door zowel vaste kerkgangers, als nieuwe bezoekers. “Zo kwam er een vrouw langs die uit haar werk kwam. Ze zag dat de deur open stond en had behoefte om even de stilte op te zoeken”.

Religie als zondebok
Visser snapt dat mensen op een dag als vandaag religie eerder als een probleem zien dan als een oplossing voor dat probleem, maar pleit toch voor dat laatste. "Je kunt God wel afschaffen, maar daarmee los je problemen zoals de aanslagen in België niet op. De levende God heeft hier niets mee te maken".

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Meer over

Lees ook

Claartje Kruijff  is de nieuwe Theoloog des Vaderlands

Claartje Kruijff is de nieuwe Theoloog des Vaderlands

Bekendmaking tijdens 'Nacht van de Theologie'

Sjoerd Wielenga

Non-stop bidden voor je buurt; waarom zou je?

Non-stop bidden voor je buurt; waarom zou je?

Vandaag is het Burendag! Een dag waarop veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Wist je dat zes kerken in Amersfoort een week lang 24 uur...

Mirjam Hollebrandse

Wordt Rikko Voorberg zaterdag Theoloog des Vaderlands?

Wordt Rikko Voorberg zaterdag Theoloog des Vaderlands?

'Het is hoopvol dat een theoloog in nieuwsprogramma’s komt'

Sjoerd Wielenga