Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Water en stroom voor Mexicaanse christenen

Dorp heft discriminatie op

in Nieuws

In het Mexicaanse dorp Unión Juárez hebben 27 christelijke gezinnen weer water en stroom. Twee jaar geleden weigerden deze gezinnen deel te nemen aan religieuze feesten en werden daarvoor door de plaatselijke overheid bestraft.

De traditioneel katholieke overheid sneed in 2014 de toevoer van water en elektriciteit af bij de gezinnen die weigerden aan godsdienstige ceremonies deel te nemen. Deze gezinnen maken deel uit van de Mount Tabor Evangelische Kerk. Een persoon werd gedwongen uit de plaats te vertrekken nadat hij zelf geprobeerd had de watertoevoer te herstellen.

De tussenkomst van de COOC (Coordination of Christian Organisations) en twee advocaten was nodig om tot een overeenkomst met de plaatselijke autoriteiten te komen. In deze overheid werd vastgelegd dat het persoonlijk geloof van mensen wordt gerespecteerd en dat iedereen vrij is om wel of niet aan godsdienstige feesten deel te nemen. Als uitvloeisel hiervan, kregen de gezinnen opnieuw de beschikking over water en elektriciteit. De COOC had eerder bij de Mexicaanse staat op interventie aangedrongen nadat verschillende slachtoffers door het gebrek aan schoon water gezondheidsproblemen hadden kregen.

In andere Mexicaanse plaatsen vindt discriminatie op grond van geloof nog steeds plaats.

Bron: Christian Solidarity Worldwide

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

‘Christenen, doe niet aan yoga!’

‘Christenen, doe niet aan yoga!’

Kerk in India waarschuwt gelovigen geen yoga te beoefenen

Gert-Jan Schaap

kerk 20 april 2018
IJslandse kerk noemt anti-besnijdeniswet ‘Jodenvervolging’

IJslandse kerk noemt anti-besnijdeniswet ‘Jodenvervolging’

‘Weer terug in 1933’

katholieke kerk 19 april 2018
Paus troost huilende jongen en geeft hoopvol antwoord

Paus troost huilende jongen en geeft hoopvol antwoord

‘God was trots op jouw vader’