Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

"Petrus is de bodyguard van Jezus"

Mark van Eeuwen speelt Petrus in The Passion

De acteur Mark van Eeuwen speelt op donderdag 24 maart de rol van Petrus in The Passion in Amersfoort. De rol van Petrus spreekt hem aan vanwege de twee lagen die in dat personage zitten: "Aan de ene kant de vriendschap, maar ook dat je daar fouten in kunt maken."

Acteur Mark van Eeuwen werd o.a. bekend door zijn rol als Jack van Houten in Goede Tijden Slechte Tijden. Momenteel schittert hij in het theater met musical The Bodyguard en speelt hij in het eerste seizoen van Flikken Rotterdam.

In The Passion is Mark Petrus. Petrus volgt Jezus overal, maar als het er op aan komt ontkent hij één van Jezus’ discipelen te zijn. Mark over zijn de Petrus-rol: “Petrus is een soort bodyguard voor Jezus. Hij is best wel een stoere en sterke man. Op het moment dat Jezus gevangengenomen wordt, springt hij voor Jezus in de bres. Petrus heeft twee kanten. Hij is de beste vriend van Jezus, maar hij maakt daar ook fouten in. Door omstandigheden kun je soms verkeerde beslissingen nemen. Dat is ook menselijk.” 

Video: Nathalie van 't Slot 

Geschreven door:

Nathalie van 't Slot

Redacteur

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Meer over

Lees ook

'Dit is een van de mooiste verhalen ooit'

'Dit is een van de mooiste verhalen ooit'

Tommie Christiaan speelt rol van Jezus in The Passion

Nathalie van 't Slot

Brainpower: 'Ik vind geloven iets persoonlijks en iets heiligs'

Brainpower: 'Ik vind geloven iets persoonlijks en iets heiligs'

Rapper speelt rol van Petrus in The Passion

Nathalie van 't Slot

Noraly Beyer verteller in The Passion 2018

Noraly Beyer verteller in The Passion 2018

The Passion, live te zien op Witte Donderdag om 20:30 op NPO 1

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans