Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

"Ik ging vroeger naar een hiep-hiep-kerk"

Howard Komproe als Pilatus maakt cast The Passion compleet

Howard Komproe duikt in de rol van Pilatus: De politicus die het lot van Jezus in handen heeft en besluit het volk hun zin te geven. De zesde editie van de grote tv-productie is op 24 maart live te zien vanuit Amersfoort.

Howard Komproe is stand-up comedian.“Ik vind het heel spannend om in de rol van Pilatus het volk toe te spreken. Ik doe dat dagelijks als mijzelf, maar nu vanuit een bepaalde rol. Hoe dat zal zijn, daar ben ik nieuwsgierig naar”, zegt Howard. In de huid van politicus Pilatus is hij degene die moet besluiten of Jezus wordt veroordeeld of niet. Achter de schermen voltrekt zich een politiek-strategisch steekspel. Hoewel hij zelf gelooft in Jezus’ onschuld, bezwijkt hij voor de druk van het volk. 

Andere rollen
Overige rollen die eerder bekend zijn gemaakt zijn toebedeeld aan Martijn Fischer (Jezus), Ellen ten Damme (Maria), Lenette van Dongen (Verteller), Sofie van den Enk (Verslaggever), Mark van Eeuwen (Petrus) en Xander de Buisonjé (Judas)

Amersfoort is gastheer van deze zesde editie van The Passion. Het verhaal over lijden en hoop wordt tijdens het muzikale evenement live vertolkt op het Eemplein. Door de stad trekt een processie met een groot verlicht kruis richting dit plein.

Video: Nathalie van 't Slot en Tom Nusselder

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

The Passion 2019 gaat naar Dordrecht

The Passion 2019 gaat naar Dordrecht

Donderdag 18 april om 20.30 uur op NPO 1 en NPO Radio 2

3 oktober 2018
Hoe meer broodroof, hoe beter!

Hoe meer broodroof, hoe beter!

Blog van Tijs van den Brink

Tijs van den Brink

Marlous Koren verzorgt crematies en begrafenissen

Marlous Koren verzorgt crematies en begrafenissen

Stille Zaterdag om 14.00 uur in Open Huis (NPO Radio 5)

Bart van Delen

30 maart 2018