Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Goedkoop naar de Matthäus-Passion

Unieke uitvoering in Leiden

in Mediatips

Op woensdag 16 en donderdag 17 maart maakt de EO televisieopnamen van de Matthäus-Passion. Deze registratie wordt in de Pieterkerk in Leiden gemaakt. Het is mogelijk de opnamen van dit muziekstuk bij te wonen. De prijs van de toegangskaarten is laag.

Deze uitvoering van de Matthäus-Passion belooft bijzonder te worden doordat deze dicht bij de oorspronkelijke bedoeling van Bach zal blijven.

Oorspronkelijke opzet
Van oorsprong maakte de Matthäus-Passion deel uit van de liturgie van de kerk. Het publiek zat tussen de twee koren in. Daardoor maakten zij de dialoog tussen deze koren ook echt mee.

Bij de opnamen die de EO van dit muziekstuk gaat maken, zit het publiek ook tussen beide koren in. Deze uitvoering van de Matthäus-Passion wordt daardoor een echte beleving.

Het muziekstuk zal onder leiding van Patrick van der Linden door de koren en het orkest van Ars Musica uitgevoerd worden.

De Matthäus-Passion wordt op Goede Vrijdag (25 maart) om 19.25 uur uitgezonden op NPO2.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons