Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Eeuwenoude bijbelverhalen komen tot leven

De schepping, Jona, David en Daniel

in Geloven

Het nieuwe EO-kinderprogramma ‘Verhalen uit de Schatkist’ brengt Bijbelverhalen tot leven. Verteller Kimberley Turney leest elke week een bekende Bijbelse geschiedenis voor aan jonge kinderen. Op de achtergrond wordt het verhaal levendig geïllustreerd door een indrukwekkende animatie. Zo neemt Kimberley de jonge kijkers echt helemaal mee in het verhaal.

“We hadden al langere tijd de ambitie om een programma te maken waarin Bijbelverhalen op een aantrekkelijke en eenvoudige manier worden verteld aan kinderen”, zegt eindredacteur Robert Fortuijn. “Dat is nu gelukt. We hopen met Verhalen uit de Schatkist weer een nieuwe generatie kinderen op te laten groeien met de rijke en bijzondere verhalen uit de Bijbel.” 

Belevingswereld
De afgelopen maanden heeft een uiteenlopend team van specialisten aan het programma gewerkt, zodat zowel de teksten als de animaties haarfijn aansluiten bij de belevingswereld van kinderen. Fortuijn: “Tekst en beeld smelten samen. Dat brengt de eeuwenoude verhalen heel dichtbij. Zelfs de allerkleinsten zullen geboeid kijken en luisteren naar verhalen over onder andere de schepping, Jona in de grote vis en David en Goliath .” 

Daniël
In de eerste aflevering staat de geschiedenis van Daniël centraal. Hij heeft een belangrijke functie in het rijk van koning Darius, maar door een sluwe daad van een aantal bestuurders wordt hij opgepakt en in de leeuwenkuil gegooid. Wie kan hem nu nog redden?

Verhalen uit de Schatkist, vanaf 3 februari elke woensdag, 11.20 uur, NPO Zappelin

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Kinderdienstmethode Bijbel Basics gratis online beschikbaar

Kinderdienstmethode Bijbel Basics gratis online beschikbaar

"Veel belangstelling vanuit kerken," meldt Nederlands Bijbelgenootschap

Gert-Jan Schaap

christelijke...
Waarom leraren worstelen met de Bijbel in de klas

Waarom leraren worstelen met de Bijbel in de klas

En waarom Eppo Bruins (ChristenUnie) dat heel logisch vindt

Sjoerd Wielenga

bijbel
Samenleesbijbel krijgt internationale prijs voor innovatie

Samenleesbijbel krijgt internationale prijs voor innovatie

De Samenleesbijbel, een editie van de Bijbel in Gewone Taal voor gebruik in het gezin, is in Berlijn bekroond met de Annie Valloton award. Dit is een...