Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Artiesten samen sterk voor noodhulp Ethiopië

Meer dan 50 gratis concerten

in Mediatips

Ethiopië kampt met de ergste droogte in 30 jaar. Een uitzonderlijk sterke El Niño zorgt ervoor dat de droogte in Ethiopië en omringende landen dit jaar extremer is dan gebruikelijk. De regenperiodes waren korter, waardoor waterbronnen leeg zijn. Oogsten mislukken en veel vee is gestorven. Veel mensen hebben dringend hulp nodig. De laatste weken wordt steeds duidelijker hoe schrijnend de situatie is.

Ondervoed


Veel kinderen zijn ondervoed. Het is tijd om in actie te komen voordat er nog veel meer slachtoffers vallen. Het aantal mensen dat in directe nood is en honger heeft ligt al hoger dan in 2011 toen de Hoorn van Afrika ook leed onder de aanhoudende droogte. Normaliter komt extreme droogte maar eens per decennia voor, door klimaatveranderingen is dit al de derde keer in korte tijd!

Hulp kwetsbare groepen


Kerk in Actie gaat via de plaatselijke kerk in Ethiopië extra hulp bieden aan de meest kwetsbare groepen die nu worden getroffen, zoals kinderen, (zwangere) vrouwen en ouderen. Belangrijkste doel is om honger tegen te gaan, ondervoeding te behandelen en te zorgen voor toegang tot veilig (drink) water.

Gratis concerten
Om geld in te zamelen en donateurs te werven organiseert Kerk in Actie dit voorjaar onder andere meer dan 50 concertavonden. Deze concerten worden georganisteerd door ‘Zingen in de Kerk’. Zingenindekerk.nl is een nieuw initiatief van de Protestantse Kerk in Nederland in samenwerking met Kerk in Actie. Zij bieden concerten en evenementen aan van christelijke artiesten en muzikanten.

Er worden onder andere gratis concerten georganiseerd met The Psalm Project, Lucas Kramer, LEV en diverse koren. Voor gratis kaarten, concertdata en locaties: Zingenindekerk.nl

Foto: Jane Lasonder

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Wie is welkom aan jouw tafel?

Wie is welkom aan jouw tafel?

10 tips in nieuw boek ‘Dienen, Delen en Doen’

Miriam Duijf

Tilburgse theologieopleiding stapt over op Engels

Tilburgse theologieopleiding stapt over op Engels

'We wilden een toegankelijke, betaalbare en Engelstalige opleiding theologie'

Tirza van der Graaf

christelijke... 28 juni 2018
Israëlische organisatie beloond voor hulp Palestijnse kinderen

Israëlische organisatie beloond voor hulp Palestijnse kinderen

Dokter: 'Ik zie geen baby uit Gaza, ik zie een kind'

christelijke... 27 juni 2018

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’