Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Veertigdagentijd voor tieners

Opstaan!

in Geloven

Tear brengt tijdens de veertigdagentijd een videoserie uit speciaal voor tieners. Van 10 februari tot 2 april kunnen tieners deze serie dagelijks volgen. De serie gaat over een zoektocht naar de vermiste Syrische broer van Nadim. Samen met zijn drie vrienden begint hij een avontuur met vergaande gevolgen.

De serie is bedoeld om tieners stil te zetten bij de vluchtelingenproblematiek en in actie te laten komen tegen ongerechtigheid dichtbij en ver weg. Tear geeft voor het zevende jaar op rij de veertigdagenkalender uit, dit jaar met als thema Opstaan! Voor tieners is er bij elke kalenderdag een kort filmpje gemaakt. Met deze filmpjes wil Tear tieners mee nemen in de veertigdagentijd en zo hen een kijkje geven buiten de muren van hun eigen leefwereld. 

Tear wil met de serie laten zien hoe de wereld van een ander eruit kan zien en de ogen van tieners openen voor wat er speelt in hun eigen omgeving. Het doel is om jongeren aan het denken te zetten, het gesprek aan te wakkeren, zodat zij het verschil gaan maken in hun omgeving.

Thema's die centraal staan in de filmpjes zijn onder andere vriendschap, betrouwbaarheid, geloof en Pasen. De filmpjes worden dagelijks uitgezonden en duren ongeveer twee minuten. Ze zijn geschikt voor aan tafel, in de klas of voor jeugdavonden. Ze zijn vanaf 10 februari te bekijken op de website van Tear.

Trailer tienerserie: Opstaan!

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Studenten lijden onder prestatiedruk

Studenten lijden onder prestatiedruk

Debora (25): 'Op een gegeven moment was het gewoon te veel'

Tirza van der Graaf

christelijke... 12 april 2018
BEAM organiseert webinar voor jeugdleiders

BEAM organiseert webinar voor jeugdleiders

Hoe houd je jongeren enthousiast over het geloof?

christelijke... 11 april 2018
Een eigen 'Belle Bijbel' voor tienermeiden

Een eigen 'Belle Bijbel' voor tienermeiden

Speciale meidenbijbel wordt vandaag gepresenteerd