Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Reclame maken voor God

Preek van de week

in Nieuws

Het is nog nooit eerder gedaan. Radiocommercials voor de zondagse preek. De nieuwe ronde van de remonstrantse campagne ‘Geloof begint bij jou’ kenmerkt zich door verdieping en verbinding met lokale remonstrantse kerken.

Naast posters in alle plaatsen waar een remonstrantse kerk is, komt er een wekelijkse preek van de week. Via radiocommercials op NPO Radio 1, 2 en 4 vertellen de remonstranten alvast waar de preek over gaat. Zo komen typisch remonstrantse thema’s als geloof & wetenschap, filosofie en humor/relativeringsvermogen langs.

De eerste preek van de week is op 10 januari in Rotterdam. Dominee Tjaard Barnard praat met de aanwezigen over ‘Mijn God begon met de oerknal’: heeft God de oerknal geschapen of hebben wij mensen toen wij uit de oerknal ontstonden zelf God gemaakt? Op 17 januari neemt hoogleraar Christa Anbeek het stokje over in Utrecht: ‘Mijn God laat zich niet kennen’. En zo gaan de remonstranten verder het land door.

Trouw schrijft: "Reclame maken voor God? Het lijkt misschien een beetje apart, maar de remonstranten doen het al een tijdje. Vorig jaar hingen op treinstations en in bushokjes posters met teksten als 'Mijn God trouwt homo's' en 'Mijn God doet niet aan dogma's'. Tom Mikkers, algemeen secretaris van de remonstranten: "Ook in de radioreclame komen typisch remonstrantse thema's langs, zoals geloof en wetenschap, duurzaamheid, filosofie en humor."

De Remonstrantse Broederschap - ruim vijfduizend leden - omschrijft zich graag als het kleine eigenwijze zusje van de grotere, door de bank genomen behoudender, protestantse kerken.

Bron: Remonstranten.nl/Trouw

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Meer over

Lees ook

Tom Mikkers naar Evangelische Omroep

Tom Mikkers naar Evangelische Omroep

Remonstrants theoloog gaat programma's maken

christelijke...
Tom Mikkers stopt als voorman van de Remonstranten

Tom Mikkers stopt als voorman van de Remonstranten

Algemeen secretaris van de Remonstrantse Broederschap Tom Mikkers heeft zaterdag aangekondigd dat hij komende zomer zijn taken neerlegt. Dat liet hij...

remonstranten
Popsongs in de kerkdienst

Popsongs in de kerkdienst

Zondag 31 mei klinken voor de eerste keer bij de Remonstranten in Dordrecht tijdens de dienst popsongs. De gekozen nummers hebben met elkaar gemeen...

remonstranten

Zo vier je de veertigdagentijd met kinderen

Maak een 'kijktafel' – en 8 andere tips