Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Paus bemoedigt vluchtelingen: 'Houd hoop'!

Dag van migranten en vluchtelingen

in Christelijk Nieuws

Paus Franciscus heeft zondag alle vluchtelingen ter wereld opgeroepen hoop te houden en de vreugde van het leven niet te verliezen. De katholieke kerkvorst zei dat voor het Angelusgebed, waarvoor zevenduizend mensen en vluchtelingen uit dertig landen zich op het Sint Pietersplein in Vaticaanstad hadden verzameld.

,,Beste migranten en vluchtelingen. Jullie dragen allemaal een verhaal, een cultuur, dierbare waarden en helaas vaak ook ervaringen met armoe, onderdrukking en angst'', zei de paus volgens het lokale Radio Vaticaan. ,,Uw aanwezigheid hier is een teken van hoop.'' Het is zondag wereldwijd de dag van migranten en vluchtelingen.

Paus Franciscus liet zijn gedachten in een gebed ook uitgaan naar slachtoffers van terreuraanslagen in het Indonesische Jakarta en Ouagadougou in Burkina Faso.

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons