Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

In je boekwinkel naar de kerk

PKN pioniert met kerkdienst tussen de boeken

in Nieuws

Gisteren werd er een kerkdienst gehouden in de nieuwe boekwinkel Van der Meer in Noordwijk. PKN dominee Janneke Nijboer leidde de dienst, die door kerkgangers en niet-kerkgangers bezocht werd.

Omdat de winkel in de buurt van twee grote kerken in Noordwijk staat en twee Noordwijkse predikanten vaste klanten van de boekwinkel zijn, ontstond het idee om de winkel met een soort kerkdienst in te wijden. Ds. Janneke Nijboer was meteen enthousiast en werd bereid gevonden om de dienst te leiden. De boekhandel wilde de Bijbel als literair boek centraal laten stellen en begreep dat daarmee ook God binnenkwam.

De winkel was tijdens de dienst gewoon open. De bezoekers werden er daarom op gewezen dat de dienst, die een halfuur duurde, misschien wat rommelig zou kunnen zijn. Niemand had daar moeite mee. De dienst werd door ongeveer 100 mensen bezocht. Tijdens de dienst ging de verkoop gewoon door.

Dominee Nijboer preekte over Genesis 1 en had boekhandel gevraagd om zelf de Bijbellezing te verzorgen. In haar preek legde zij verschillende relaties tussen het Bijbelverhaal en de boekwinkel.

De reacties op de dienst waren enthousiast. De winkelier denkt er aan om dit initiatief van tijd tot tijd te herhalen. Pasen zou daar een geschikt moment voor kunnen zijn.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Meer over

Lees ook

Les in genade

Les in genade

De Bijbel Open met dominee Arie van der Veer

Arie van der Veer

Vragen over de heilige Geest

Vragen over de heilige Geest

Vandaag vieren we Pinksteren. Niet iedereen weet tegenwoordig nog wat dat feest inhoudt en betekent. Deze keer zal ik het nog eens op een eenvoudige...

Arie van der Veer

Onze Vader in NBV op 3 punten aangepast

Onze Vader in NBV op 3 punten aangepast

Verbeterde versie voorgelegd aan publiek

bijbel 15 mei 2018

Zij scheidden 50 jaar geleden en trouwden onlangs opnieuw

‘Oma die met opa trouwt, dat klinkt wel een beetje gek’