Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Engelstalig lied op nieuwe Opwekkings-CD

Titel nog niet bekend

in Mediatips

Er komt een Engelstalig lied op de nieuwe CD met Opwekkingsliederen. Dat maakte Ruben Flach, directeur van Stichting Opwekking, donderdagmiddag bekend op Groot Nieuws Radio. Mogelijk gaat het om het lied 'No Longer Slaves' van Bethel Music, maar dat wilde Flach niet bevestigen of ontkennen.

Daarnaast komt er een Nederlandstalige versie van het lied 'Oceans' van Hillsong op het album te staan. De nieuwe Opwekkingsliederen worden opgenomen tijdens het zangfestijn in maart op 'De Kroeze Danne' in Ambt Delden. In totaal brengt Stichting Opwekking dertien nieuwe liederen uit met Pinksteren.

Het is alweer een aantal jaren geleden dat er een Engelstalig lied werd toegevoegd aan de selectie. Tussen de eerste serie Opwekkingsliederen staan wel veel Engelstalige nummers zoals 'All over the world', 'O how I love Jesus' en 'Love is the flag'. De laatste jaren werden er alleen Nederlandstalige nummers toegevoegd.

De Opwekkingsliederen zijn door de jaren heen een begrip geworden in christelijk Nederland. Inmiddels is er een grote verscheidenheid aan liederen verzameld die in de zondagse samenkomst en tijdens andere activiteiten in gemeenten en kerken gezongen worden.

De Pinksterconferentie van Stichting Opwekking wordt jaarlijks gehouden op het evenemententerrein van Walibi World in Biddinghuizen. Het thema dit jaar is 'Samen Jezus Leven'. De conferentie gaat van start op vrijdag 13 mei 2016. Op het zangfestijn in maart wordt de nieuwe CD opgenomen.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

“God is terug” thema achtste editie van Nacht van de Theologie

“God is terug” thema achtste editie van Nacht van de Theologie

Is er sprake van terugkeer van geloof?

20 september 2018
Bart Brandsma

Bart Brandsma is spreker op The Justice Conference

Filosoof en adviseur van burgemeesters en politiekorpsen

14 september 2018
Dit symposium gaat over het nut van fouten maken

Dit symposium gaat over het nut van fouten maken

'Het mag ook mislukken'

Tirza van der Graaf

13 september 2018

Zo verduurzaam je je kledingkast

11 leuke en makkelijke tips om mee aan de slag te gaan