Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Egyptische president belooft kerken te herbouwen

Herbouw ook in 2013 al beloofd

in Nieuws

Abbel al-Sisi, de Egyptische president, belooft alle kerken en christelijke instellingen te herbouwen die sinds 2013 zijn verwoest. Dat deed Sisi, zelf moslim, tijdens een mis van de Koptisch-ortodoxe kerk die hij bijwoonde.

Het is niet de eerste keer dat hij deze beloofde doet, in 2013 zei hij hetzelfde. In dat jaar waren door grootschalig geweld veel kerken verwoest, nadat president Morsi was afgezet. Al-Sisi geeft nu toe dat er nog weinig gedaan is: "We hebben er te lang over gedaan om kerken te herstellen die zijn verwoest. We vragen excuus voor wat er is gebeurd. Zo God het wil, zal er het volgend jaar niet één kerk of kerkelijke instelling meer zijn die niet herbouwd is."

Eén van de kerken die in 2013 in brand is gestoken is een kerk die al in de vierde eeuw gebouwd is. In totaal zijn er zeker 65 kerken, scholen en andere christelijke instellingen verwoest. De Moslim Broederschap wordt hiervoor verantwoordelijk gehouden, maar op social media verschenen ook foto's van moslims die juist kerken beschermden

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Geen vrijlating voor 'eerste' Egyptische christen

Geen vrijlating voor 'eerste' Egyptische christen

Martelingen en bedreigingen voor Hegazy in gevangenis

islam en...
Rena Netjes wil nooit meer terug naar Egypte

Rena Netjes wil nooit meer terug naar Egypte

Als journalist in Egypte deed Rena Netjes (47) niets liever dan verhalen maken over ‘haar’ land. Tót ze in juni veroordeeld werd tot tien jaar...

Femke Taale

Egyptische christenen doelwit van geweld

Egyptische christenen doelwit van geweld

"Het probleem zijn niet de moslims, maar de extremisten"

Koptische Kerk

Zo vier je de veertigdagentijd met kinderen

Maak een 'kijktafel' – en 8 andere tips