Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Egyptische president belooft kerken te herbouwen

Herbouw ook in 2013 al beloofd

in Nieuws

Abbel al-Sisi, de Egyptische president, belooft alle kerken en christelijke instellingen te herbouwen die sinds 2013 zijn verwoest. Dat deed Sisi, zelf moslim, tijdens een mis van de Koptisch-ortodoxe kerk die hij bijwoonde.

Het is niet de eerste keer dat hij deze beloofde doet, in 2013 zei hij hetzelfde. In dat jaar waren door grootschalig geweld veel kerken verwoest, nadat president Morsi was afgezet. Al-Sisi geeft nu toe dat er nog weinig gedaan is: "We hebben er te lang over gedaan om kerken te herstellen die zijn verwoest. We vragen excuus voor wat er is gebeurd. Zo God het wil, zal er het volgend jaar niet één kerk of kerkelijke instelling meer zijn die niet herbouwd is."

Eén van de kerken die in 2013 in brand is gestoken is een kerk die al in de vierde eeuw gebouwd is. In totaal zijn er zeker 65 kerken, scholen en andere christelijke instellingen verwoest. De Moslim Broederschap wordt hiervoor verantwoordelijk gehouden, maar op social media verschenen ook foto's van moslims die juist kerken beschermden

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Geweld in Nigeria

Heldhaftige imam redt meer dan 200 christenen bij aanslag

‘De vrouwen verstopte ik in mijn huis, de mannen in de moskee’

4 juli 2018
Nederlandse PopUpkerken halen geld op voor moskeeën

Nederlandse PopUpkerken halen geld op voor moskeeën

'We willen duidelijk maken dat Pegida niet het Nederlandse volk vertegenwoordigt'

30 mei 2018
5 tips voor christenen tijdens ramadan

5 tips voor christenen tijdens ramadan

Wat kunnen christenen voor moslims betekenen?

18 mei 2018